1

Joods Muziekfestival in een nieuw jasje

Volledig vernieuwde opzet van Internationaal Joodse Muziek Festival

Redactioneel door

archief oud artikel 7 mei 2008 Amsterdam, Noord-Holland Liefhebbers van joodse muziek hebben een paar maanden moeten wachten, maar eindelijk is het zover: het Internationaal Joodse Muziek Festival gaat weer van start. Dit jaar kent het een geheel nieuwe opzet met twee belangrijke onderdelen: een driedaagse Concours Joodse Muziek en een slotconcert met de Grammy Award-winnaars The Klezmatics.

De afgelopen dertien jaar werd het Joodse Muziek Festival in november gehouden. Duizenden bezoekers bezochten de concertseries in Cristofori te Amsterdam. Door verkoop van Cristofori moest uitgekeken worden naar een nieuwe locatie. Het oog is uiteindelijk gevallen op het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ. De nieuwe locatie was mede aanleiding voor de organisatie om ook het festival meteen drastisch aan te passen.

Concours

Het doel van het festival blijft, ondanks de vernieuwde opzet, onveranderd: de beste Joodse muziek naar Amsterdam brengen. Volgens eigen zeggen kan dat doel zelfs nog beter nagestreefd worden met het concours. Naast de gevestigde namen als The Klezmatics, krijgen hierdoor ook opkomende groepen meer aandacht. Voor de eerste keer zal een jury van internationale experts op het gebied van Joodse Muziek de optredens tijdens het driedaagse concours beoordelen.

Kinderprogramma

Voor de kinderen is tijdens het festival een speciaal programma ontwikkeld. Onder professionele begeleiding spelen kinderen van 7 tot en met 11 jaar met geluid en componeren op hiervoor speciaal ontwikkelde muziekmachines en installaties. Spelenderwijs verkennen ze de verschillende Klezmerklanken en het Joodse instrument, de sjofar.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 mei 2008 - 567

Dit past bij 'Joods Muziekfestival in een nieuw jasje'