1

Burgers Zoo bouwt verder

Nieuwe leefwereld streeft naar behoud van Maleise diersoorten

Burgers Zoo Nieuws door

archief oud artikel 15 mei 2008 Arnhem, Gelderland Een nieuw tropisch project genaamd Rimba in de Arnhemse Burgers Zoo. Gisteren was de grote opening met prinses Margriet. Rimba, een cadeau voor bezoekers ter gelegenheid van het 95-jarig jubileum. Maar is het allemaal wel zo tropisch?

Rimba raya

Rimba is afgeleid van het Maleise ‘rimba raya', wat tropisch regenwoud betekent. Tijdens een bezoek maakt u kennis met de leefgebieden van verschillende diersoorten. Maleise beren, Sumatraanse tijgers en apen zijn een greep uit de dieren die er rondlopen.

Creatieve oplossing

Burgers Zoo streeft naar een natuurlijke leefomgeving voor de dieren. Het planten van een tropisch regenwoud in Nederland is niet mogelijk. Dit probleem is creatief opgelost door tropisch uitziende planten te plaatsen. De planten bepalen de sfeer van de omgeving. Hoewel er niets tropisch is aan de planten. Ze zien er wel zo uit, maar ze zijn het niet.

Avonturentocht

Een avonturentocht ter grootte van vier voetbalvelden geeft een goed beeld van de rimba raya. De ene verrassing volgt op de andere, volgens Burgers Zoo. Bewust van de natuur en de noodzaak voor het behoud van de dieren verlaat je de Rimba. Volgens bezoekers van DagjeWeg.NL belooft een bezoek aan deze nieuwe attractie veel goeds.

Met deze recente aanvulling breidt Burgers Zoo uit met een nieuwe belevingswereld. Toch knap om een tropisch klimaat neer te zetten in de buitenlucht van Nederland.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 mei 2008 - 1515