Het 60-jarige jubileum is reden voor een feestje

Dierenpark Amersfoort   Nieuws door

archief oud artikel 22 mei 2008 Amersfoort, Utrecht Op 22 mei 1948 was het zover; Dierenpark Amersfoort opende haar deuren. Na 60 jaar is het nu tijd voor een feestje. Zondag 25 mei viert het park haar 60-jarig bestaan met taart en vermaak.

De heren Ternoolen en Knoester begonnen destijds met een papegaai, een kameel, een pony en enkele ezeltjes. Door de jaren heen zijn er heel wat bijzondere dieren en activiteiten bij gekomen en dat is een feestje waard. Zondag belooft het een mooie dag te worden met diverse muzikale acts en steltlopers die het park een feestelijk tintje geven. Een van de gasten is de sterkste man van Nederland, Jarno Hams. Hij gaat demonstraties geven om te kijken of hij sterker is dan een olifant.

Bezoekers

Voor de mensen die op 25 mei ook 60 jaar zijn, is de toegang gratis. Ze krijgen bovendien een smakelijk cadeau. De gasten dienen daarvoor wel een legitimatiebewijs bij zich te hebben. Ook de kinderen kunnen zich op deze dag uitleven. Voor hen is er een springkussen en een eigen verjaardagstaartje dat ze mogen versieren. De rest van de activiteiten is nog een verrassing. Het dierenpark is dagelijks geopend van negen tot zes uur. Voor meer informatie, ga naar de website.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-05-22 10:03:31 - 640