1

Vermoorde onschuld

Kunst niet langer veilig in Natuurpark Schoonoord

Nieuws door

archief oud artikel 26 mei 2008 Schoonoord, Drenthe De kunst in het altijd veilige en onaangetaste Natuurpark Schoonoord is afgelopen weekend op brute wijze vernield. Drie werken, van onder andere Mieke van den Hoeven, zijn slachtoffer geworden van de vernielzucht van tot nog toe onbekende daders.

Al drie jaar lang is de kunst- en natuurwandeling in Schoonoord een voorbeeld voor hoe het wel kan. Ondanks de vaak kwetsbare kunstwerken, die er werden tentoongesteld, is er nog nooit iets van vernielzucht te merken geweest. Tot de nacht van zaterdag op zondag. Een drietal kunstwerken zijn in die nacht zwaar beschadigd. Het werk van de Nederlandse kunstenares Mieke van den Hoeven is zelfs zodanig vernield, dat herstel niet meer mogelijk is.

Van korte duur

Het gaat om een kunstwerk in de 'Kunst- en natuurwandeling Kunstige Archeologie', die op woensdag 28 mei geopend wordt. Van den Hoeven maakte op dit thema een serie windmolentjes die in korven van aluminium werden geplaatst. De korven stonden opgesteld in kuilen in het bos en de foto's op de bladen van de molens herinnerden aan de archeologische geschiedenis. De bouwsels waren echter een kort leven beschoren: zaterdagavond zijn de werken geplaatst en al diezelfde nacht ontdekt door de vernielers.

Kleine stukjes

Ook het kunstwerk van de Duitse kunstenares Susanne Ruoff, 'De Jacht', is flink beschadigd. De vervaardigde witte houten pijlen waren met grof geweld aangepakt en in kleine stukjes gebroken. Ook het kapot geslagen ophangsysteem getuigt van de moedwillige vernieling. Hopelijk is dit kunstwerk wel voor de opening te herstellen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 mei 2008 - 948

Dit past bij 'Vermoorde onschuld'