1

Weg dit weekend

Voor stoere mannen (en vrouwen natuurlijk)

Redactioneel door

archief oud artikel 29 mei 2008 Er staat ons een stoer weekend te wachten. Van raceauto's op het Circuit Park Zandvoort tot bierbrouwen in Archeon, het kan allemaal. Ook de kinderen komen uiteraard dit weekend niets te kort.

Circuit Park Zandvoort jarig

Zo'n 150 historische en moderne raceauto's rijden op zaterdag 31 mei tijdens de Jubileumparade dwars door Zandvoort. Deze zogenaamde Jubileumparade is georganiseerd in verband met het 60-jarig bestaan van het Circuit Park Zandvoort. Daarnaast worden er op zaterdag en zondag jubileumraces gehouden op het circuit. Kijk voor alle activiteiten rond het 60-jarig bestaan van Circuit Park Zandvoort op de website.

Dagje bouwen

Iedereen heeft tegenwoordig wel een flinke bouwput om de hoek, al dan niet een grote bron van ergernis. Op zaterdag 31 mei organiseert Bouwend Nederland daarom de Dag van de Bouw. Door het hele land zijn 241 verschillende aansprekende bouwprojecten geopend voor publiek. Met rondleidingen, diashows en kinderactiviteiten kan iedereen de bouw eens van dichtbij bekijken. Enkele spraakmakende projecten zijn de Noord-Zuidlijn, Voetbalstadion Zwolle, Centraal Museum Amsterdam en de Hogeschool Utrecht.

NK Bierbrouwen

Is iedereen altijd lovend over uw eigen gebrouwen bier? Op zondag 1 juni is het mogelijk je bier te laten keuren door professionals in Archeon, tijdens het Nederlands Kampioenschap bierbrouwen voor amateurs. De vakjury beoordeelt de ingezonden bieren uiterst kritisch op alle facetten van het brouwen, zoals kwaliteit en smaak. Er zijn al ruim 300 soorten bier ingeschreven om mee te dingen naar dit NK. Rondom de Romeinse herberg zijn verschillende activiteiten met betrekking tot bier brouwen georganiseerd, waaronder een bierproeverij, bierbrouw demonstraties en keuringen als onderdeel van het NK.

Op ontdekkingstocht

Nieuwsgierige kinderen kunnen aanstaande zondag op ontdektocht in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Op elke post is weer iets anders te ervaren en te zien. Inspecteer insecten in hun hotel, leer welke planten je mag eten of vang zelf waterdiertjes. Alle kinderen kunnen zich tijdens deze dag laten verrassen door alle dieren en planten die in de duinen leven, onder je voeten, in en bij het water en in de lucht.

Open dag in het riool

Schoon water is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Elke dag produceren de inwoners van het gebied boven het Noordzeekanaal ruim 120 liter afvalwater per persoon. Daarnaast lozen nog eens 27.500 bedrijven dag in dag uit hun afvalwater in het riool. Alles bij elkaar opgeteld is dat zo'n 100 miljoen kubieke meter per jaar. Al dit water moet gezuiverd worden. Weten hoe dat in z'n werk gaat? Dat kan op zaterdag 31 mei in de rioolwaterzuiveringsinstallatie Stolpen. Op deze dag wordt ieder kwartier een rondleiding gegeven over het zuiveringsproces, is er een tentoonstelling over de werkzaamheden van het hoogheemraadschap en zijn de ondergrondse buizenstelsels zichtbaar. Voor de kinderen zijn er verschillende waterspellen georganiseerd.

Groot feest in Safaripark Beekse Bergen

Dit jaar bestaat Safaripark Beekse Bergen precies 40 jaar. Uiteraard moet dat uitbundig gevierd worden. Daarom pakt het park op zondag 1 juni groots uit met verschillende activiteiten en Afrikaans entertainment. Ook Nick en Simon, het populaire Volendamse zangduo waarnaar onlangs nog twee pasgeboren gnoes genoemd zijn, komen het park deze dag feliciteren.







Laatste kans!

Een aantal leuke tentoonstellingen en evenementen sluit volgende week. Grijp daarom dit weekend nog de kans om deze activeiten te bezoeken:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 mei 2008 - 4768

Dit past bij 'Weg dit weekend'