Weg dit weekend

Komende zondag is het vaderdag en dat moet gevierd worden

Papaweekend - Korting bij 40 parken - Houden van Holland Redactioneel door

archief oud artikel 12 juni 2008 Dit weekend is natuurlijk helemaal voor de vaders! Met het oog op Vaderdag is speciaal voor de vaders een aantal leuke uittips geselecteerd, waar zij zich op en top papa kunnen voelen. Word held voor een dag, wie is de allerbeste papa én waarom is jouw vader geen profvoetballer geworden?

Held op sokken

Aanstaande zondag vindt in het Vlaamse Kalmhout de 11e Stripdag plaats. Het Provinciaal Suske en Wiske Kindermuseum pakt daarom groot uit met een uitgebreid programma om kleine en grote liefhebbers van striphelden te verwennen. Via diverse opdrachten kunnen kinderen én vaders uiteraard opklimmen van een held op sokken tot superheld.

Allerbeste Papaverkiezing

Alle beste papa's opgelet! Ga zondag 15 juni naar BillyBird Park Hemelrijk in Volkel en word de 'Allerbeste Papa'. Wie hiervoor in aanmerking wil komen, moet natuurlijk wel over een flink aantal talenten beschikken. Zo is de allerbeste papa niet bang, zeer behendig en moet hij ook nog een beetje slim zijn. Aan de hand van een speciale letterkaart, moeten de vaders een heus parcours afleggen, waarin meerdere onderdelen de revue passeren. Om de titel uiteindelijk te verdienen, zullen de papa's naast de bungeerun, ook het touwenparcours moeten overleven en is een boottochtje over de Splash ook een vereiste. Wie durft het aan?

Leven in de Middeleeuwen

Kinderen hoeven dit weekend ook niet stil te zitten, want er zijn weer verschillende activiteiten in het Historisch Openluchtmuseum te Eindhoven. Op zaterdag is de levende geschiedenisgroep Gilde van Sint Thomas aanwezig in het museum, op zondag zijn er kinder-doe-activiteiten in de Middeleeuwen. Tijdens die activiteiten kunnen kinderen ontdekken hoe men leefde in de Middeleeuwen. Kinderen gaan steltlopen, wassen, een wasknijper maken en een eigen etensplankje zagen. De eerste 100 vaders die een bezoek brengen aan het museum, krijgen gratis toegang op die dag!

Topsporter of niet?

Net als hun kinderen, hadden ook vaders vroeger de wildste fantasieën en zagen zich al in het elftal van Oranje spelen. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd, maar waar ligt dat nu precies aan? Tijdens de kinderlezing 'Kan iedereen topsporter worden?' op zondag, vertelt fysioloog Jan-Hindrik Ravesloot in NEMO welke factoren een rol spelen bij het leveren van een sportieve prestatie. De kinderen onderzoeken hun eigen spierkracht en conditie om te ontdekken hoe je deze door voeding en training kunt beïnvloeden.

Eindexamenfestival

Soms kunnen vaders maar beter thuis blijven. Dat is zeker het geval tijdens het Veronica Eindexamenfestival in Walibi World. Eindexamenkandidaten kunnen overdag genieten van alle attracties van Walibi en 's avonds naar een exclusief feest met DJ Ricky Rivaro, DJ Chuckie en De Jeugd van Tegenwoordig. Het feest is alleen toegankelijk voor eindexamenkandidaten van 16 tot en met 19 jaar.

Feestje!

Dit weekend wordt er nog een feestje gevierd. Kids for Animals vieren zondag hun 15e verjaardag in Speelland Beekse Bergen. Op deze dag zijn alle attracties geopend en zullen ook de twee mascottes van Kids for Animals, Michel & Dibbes, een show presenteren. Als hoogtepunt verzorgen Bas & Moes, bekend van ZOOP, een optreden waarbij ze hun hit 'Ooh Ooh Het Voelt Zo Goed' zullen zingen. Speciaal voor de kinderen is er op deze dag een DierenElfstedentocht uitgezet door het park. Deze toch leidt langs elf steden met dierennamen, zoals Valkenburg, Beverwijk en Leeuwarden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-06-11 16:27:43 - 3199