NS neemt nieuwe treinen in ontvangst

Nieuwe generatie treinen start met verbeterde Intercitydubbeldekkers

Nieuws door

archief oud artikel 27 juni 2008 Vandaag zijn in Aken de nieuwe Intercitydubbeldekkers van de NS gepresenteerd. Meer ruimte, stopcontacten en een vernieuwde airconditioning zijn de belangrijkste verbeteringen.

Per dag maken zo'n 1,1 miljoen mensen gebruik van de trein en dat aantal groeit nog steeds. Reden voor de NS om de komende jaren te investeren in nieuwe treinen. Als eerste zijn de Intercitydubbeldekkers aan de beurt. Tot eind 2009 rollen er 204 nieuwe rijtuigen uit de fabriek van Bombardier Transportation in Aken (Duitsland). In totaal komen er ruim 20.000 extra zitplaatsen bij.

Leeslampen

In de vernieuwde treinen zijn onder meer de verlichting en de airconditioning verbeterd. Verder zijn de trappen breder gemaakt en heeft de eerste klas beschikking over 220 volt aansluitingen en leeslampen.

Milieu

Naast het comfort van de reiziger is ook gedacht aan het milieu. Zo wordt het afval uit de treintoilet op een nieuwe manier opgevangen en verwerkt. Dat levert een besparing op van 17 miljoen liter water per jaar. Daarnaast wekken de treinen bij het remmen elektriciteit op. Die energie wordt via de bovenleiding doorgegeven aan andere treinen in de buurt. De nieuwe Intercity's gaan vanaf eind augustus rijden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 juni 2008 - 16129

Dit past bij 'NS neemt nieuwe treinen in ontvangst'

6 reacties: