SS-terrein in Vught tijdelijk open voor publiek

Nationaal Monument Kamp Vught |  
Redactioneel door

In de zomer zijn er rondleidingen over het normaal afgesloten terrein

1 juli 2008 Vught, Noord-Brabant Tegenwoordig maken voornamelijk militairen voor een groot deel gebruik van het SS-terrein in Vught. Maar Nationaal Monument Kamp Vught mag op zondagen tijdens de zomermaanden een speciale rondleiding verzorgen. De wandeling leidt langs de voormalige Kommandantur, de paardenstallen en de villa van de kampcommandant.

Bezoekers kunnen vanaf het balkon van de Kommandantur uitkijken over de appèlplaats, waar gevangenen zich op moesten stellen. De rondleiding eindigt bij het Geniemuseum, waar vroeger de kampkeuken was gevestigd. Ook het museum is op deze dagen open voor het publiek. Deze speciale rondleiding vindt plaats om 12:00uur en om 14:00uur. Het aantal deelnemers is beperkt. Geïnteresseerden kunnen daarom telefonisch reserveren.

Nieuw

Om een compleet beeld te krijgen van het leven in Kamp Vught is er een rondleiding door het herinneringscentrum. Deze rondleiding is er van maandag tot en met zaterdag om 14:00uur voor individuele bezoekers. Maar dat is nog niet alles. Vanaf 6 juni is de expositie 'The Games must go on… Olympische Spelen, politiek en mensenrechten' van start gegaan. Centraal hierin staat de gespannen verhouding tussen sport en politiek.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-06-30 15:55:28 - 2798