Waterpret

Nog meer ideeën op en rond het water! Redactioneel door

archief oud artikel 28 juli 2008 Zomerwarmte vraagt om verkoeling. Daarom is Waterpret het thema van deze E-krant. Zowel buiten als binnen zorgt water voor plezier. Op verschillende plekken in Nederland zijn verrassende, verkoelende dagjes weg.

Waterfestival

Water in overvloed tijdens het Wereld Water Festival. Het Omniversum in Den Haag draait tot 1 september 10 verschillende films over water, waaronder de bekroonde film Hurricane on the Bayou. De wetlands van Louisana en de orkaan Katrina in New Orleans zijn hiervan het onderwerp. Elke zaterdag is "waterdag" met bijvoorbeeld waterplezier in de tuin van het Omniversum of proefjes om water uit de eigen woonomgeving te testen. Kijk voor het complete programma op de website van het Omniversum. In samenwerking met het Museon organiseert het Omniversum op donderdag de quiz "Water Weetjes".


Maar waterpret in Den Haag.

Nog meer ideeën op en rond het water? DagjeWeg.NL brengt u nog veel meer ideeën op en rondom het water. Lees onze themakrant Waterpret om inspiratie op te doen!

Zuiderzee

'Welkom in het land van het water', dat is de slogan van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het museum aan het IJsselmeer kan niet om water heen. Leuk is het theater van Ton en Odette. In het schoollokaal geven juffrouw Wijkskop en meester Hardebol les, in de kerk zingt een gospelkoor en gidsen in klederdracht maken een bezoek net even wat interessanter en grappiger. Tijdens de zomervakantie is het mogelijk om van een houten klomp een prachtig kunstwerk te maken.

Geen zin om terug te rijden?

Jazz by the sea

Van 16 september tot en met 21 september staat het Zeeuwse eiland Walcheren in het teken van Jazz. In de dorpen Domburg, Westkapelle, Zoutelande, Meliskerke, Dishoek, Vlissingen, Veere, Vrouwenpolder en Oostkapelle treden op bijzondere locaties tientallen jazzmuzikanten op. Jazz by the Sea bestaat het middag- en avond concerten, streetparades en zelfs een Jazzkerkdienst. De zee is altijd te ruiken en een combinatie van muzikaal genieten en strand is met dit festival snel gemaakt.

Een dag langer genieten van Jazz by the Sea?

Sneekweek

De Sneekweek is het grootste zeilevenement op de Europese binnenwateren. Van 2 augustus tot en met 7 augustus vinden op het Sneekermeer zeilwedstrijden plaats in alle internationale wedstrijdklassen. Spannend en mooi om te zien. De wedstrijden worden gecombineerd met allerlei activiteiten in het water en in het centrum van Sneek. Op vrijdagavond om 22.00 uur is de opening van de Sneekweek met onder andere een vlootschouw. Hoogtepunt van de week is de Hardzeildag op woensdag. Muziekoptredens, een kunstmarkt, braderie, kermis en vele leuke terrassen lokken de waterliefhebbers naar het vasteland.

Blijven slapen in Friesland.

Disney in zand

Op het strand van Noordwijk staan momenteel prachtige zandsculpturen. Tot en met 10 augustus is hier het resultaat te zien van het European Sand Sculptures Festival. 'In Celebration of Disney' is dit jaar het thema met bekende Disney figuren als Doornroosje, Alice in Wonderland, Sneeuwwitje en bekenden uit 'De Kronieken van Narnia: Prins Caspian'.

Boek een hotel in Noordwijk.

Strandpaviljoen vol kennis

Op het strand van Katwijk is een nieuw paviljoen verrezen genaamd Spiegelzee. Vanaf 19 juli krijgt een ieder hier gratis informatie over het verleden, het heden en de toekomst van de zeespiegel, en de rol van de natuur en de mens daarin. Spiegelzee is bedacht door studenten en onderzoekers van de TU Delft, zij zullen op verzoek rondleidingen geven aan groepen.

Blijf nog een paar dagen langer in Katwijk aan Zee.

Aapjes kijken in Afrikaanse sferen

Even watermoe? Ga dan mee naar Madagaskar. De Apenheul in Apeldoorn viert de zomer in de sfeer van het Afrikaanse eiland. Tot en met zondag 10 augustus krijgen de cultuur van de leefwijze van de mensen op Madagaskar extra aandacht. Tijdens de Apenheul Wereld Weken is elke dag wel iets te zien, horen, voelen en beleven. Zoals mythische verhalen, een workshop 'instrumenten maken' en muziek. Naast alle activiteiten kunnen de kinderen ervaren hoe Madagassische kinderen spelen en zelf meedoen met Afrikaanse spelletjes. Ook zijn dagelijks gidsen aanwezig in het Madagaskargebied die alles kunnen vertellen over de bijzondere halfapen en de prachtige natuur van Madagaskar.

Logeren in Apeldoorn.

Zeilen

Kom voor waterpret aan boord van een van de prachtige zeilschepen. Maak een dagtocht of kies voor langere tijd het ruime sop. Enkele personen of groepen tot 100 personen kunnen terecht op de prachtige zeilschepen. Steek van wal en geniet van de rust van de Waddenzee of het IJsselmeer.

De zomer is hét festivalseizoen. Een festivalbezoek zorgt dan ook voor een gevoel van vrijheid, plezier met vrienden en een leuke avond of weekendinvulling. Voor de volgende e-krant verzamelt DagjeWeg.NL de leukste festivals voor de komende weken. Rond 7 augustus verschijnt de nieuwsbrief vol met deze kleine feestjes.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 juli 2008 - 5995