1

Weg dit weekend

Keihard crossen, rustig fietsen of lekker eten

Redactioneel door

archief oud artikel 24 juli 2008 Het lijkt zowaar droog te worden dit weekend, dus reden te meer om hier zoveel mogelijk van te genieten. DagjeWeg.NL selecteerde daarom voor u een aantal uittips in de buitenlucht. Wilt u van de rust genieten op het platteland of liever naar een druk bezocht festival in de stad? Aan u de keus!

Genieten op de fiets

Ontdek het Twentse en Achterhoekse platteland op de fiets. Op zondag kunt u mee met de pannenkoekenfietstocht. U stapt op de fiets en kunt meteen genieten van het vlakke landschap met de boerenzwaluwen en de grazende koeien in het weiland. Voor onderweg krijgt u een lunchpakket van de boerin mee met onder andere boerensandwiches, friet en (karne)melk. Bij terugkomst staat op zuivelboerderij Effink een boerenpannenkoekenbuffet voor u klaar. Informatie en reserveren bij de Twentse boerin Joke Kottelenberg.

Zwarte Cross

Het grootste Achterhoekse festival Zwarte Cross is veel meer dan alleen motorcross. Van vrijdag tot en met zondag zijn op de twaalf podia meer dan honderd nationale en internationale acts te zien en te horen. Het evenement wordt voor de twaalfde keer georganiseerd door De Feestfabriek Alles Komt Goed BV (de evenemententak van de Achterhoekse rockband Jovink en de Voederbietels, die uiteraard ook zelf van de partij zijn) op festival De Schans in Lichtenvoorde.

Zomerse vogels

Mariëndal bij Den Helder is in de zomer zeker een bezoekje waard. Waar in de winter grote plassen het landschap bepalen, is nu een vlakte met opdrogende plasjes water, stuivend zand en bloeiende bloemen. In dit seizoen zijn heel andere planten en dieren te zien dan in de wintermaanden. Ganzen, eenden en steltlopers als kluut, tureluur en kemphaan zitten hier door elkaar. De graslanden zijn erg bloemrijk en dat trekt weer allerlei vlindersoorten aan. Op vrijdagavond kunt u dit alles met een gids van Landschap Noord-Holland ontdekken.

StroomPopWaarts

Op donderdag vindt voor de derde keer StroomPopWaarts plaats in Kampen. Het festival start 's middags met de strijd om de Zuiderzeehaven Award, een zogenaamde bandbattle tussen beginnende bands met weinig podiumervaring. 's Avonds treden bekende artiesten op, waaronder BigBird en Jeroen Sweers Boogie Woogie Band.

Vlaaien bakken

Altijd al het geheime recept willen weten van de Limburgse vlaaien? Misschien komt u er zondag achter tijdens de vlaaienbakdag in de kasteeltuin van Oud-Valkenburg. De vlaaienbakdag is een jaarlijks terugkerende activiteit waarbij de Limburgse lekkernij op een traditionele wijze wordt gebakken op een houtgestookte mobiele oven. Maar er is meer te doen deze dag. Er zijn diverse stands met informatie over bijen, vogels, waterdieren, geologie en akkergewassen en er zijn demonstraties mergel bewerken. Ook de kinderen weten zich goed te vermaken met de bijzondere doespeurtocht.

Plein Open

Vrijdag en zaterdag krijgen krijgen jonge ambitieuze bands tijdens het Plein Open Festival volop de ruimte om zich te profileren aan een breed publiek. Dit jaar speelt het festival zich af op drie locaties in de Haagse binnenstad: De Main Stage op het Spuiplein, The Underground Stage op de Turfmarkt en in de late uren verplaatst het festival zich naar Plein Binnen. Hieronder vallen hotspots als Paard van Troje en De Vinger.

Een aantal leuke tentoonstellingen en evenementen sluit volgende week. Grijp daarom dit weekend nog de kans om deze activeiten te bezoeken:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 juli 2008 - 2400

Dit past bij 'Weg dit weekend'