1

Braderie, muziek en gezelligheid

Hanzestad presenteert voor 19e keer het StratenFestival

Zwolle door

archief oud artikel 14 augustus 2008 Zwolle, Overijssel Het StratenFestival in Zwolle is inmiddels een begrip geworden. Morgen (vrijdag 15 augustus) is op en rond 21 podia in de stad muziek en gezelligheid te vinden. De organisatie heeft een aantal bekende artiesten weten te strikken.

Onder meer Dennie Cristian en Starkoo geven een optreden weg. De dag wordt afgesloten door niemand minder dan Wolter Kroes, onder meer bekend van zijn hit ' Ik heb de hele nacht liggen dromen.' In het begin van de avond staan de finalisten van PopStars op de planken. Henry, Tessa, Lode en Henk zullen tussen 19.00 uur en 21.30 uur op het hoofdpodium hun nummers laten horen. Tussen de artiesten draait en praat DJ Bas Ardesch alles aan elkaar.

Yes-R

Op het hoofdpodium in het Ter Pelkwijkpark zal tussen 18.00 uur en 19.00 uur een programma zijn wat zich speciaal richt op kinderen. Dit nieuwe onderdeel bij het StratenFestival, het Kids Program, zal worden gedaan met medewerking van de bekende rapper Yes-R.

De 21 podia door de binnenstad bieden allemaal verschillende optredens. Van dance tot Nederlandstalig en van hardrock tot een Westernshow. Andere speciale dingen zijn er ook. Zo is er op de Nieuwe Markt een verlichte dansvloer te vinden en is in de Voorstraat een vijf meter hoog podium met topband ingericht.

Braderie

Naast muziek is er in Zwolle na zeven jaar afwezigheid ook weer plaats gemaakt voor een braderie. Ongeveer veertig standhouders zullen tussen 16.00 uur en 22.00 uur op de Eekwal met verschillende artikelen aanwezig zijn. Het centrum van Zwolle is tijdens het StratenFestival volledig autovrij. De binnenstad is goed te bereiken met bus en taxi.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 augustus 2008 - 1346

Dit past bij 'Braderie, muziek en gezelligheid'

1 reactie