Klassieker komt tot leven in De Efteling

Nieuwe versie van 'The Sound of Music' in september op de planken

Musicals Nieuws door

archief oud artikel 11 augustus 2008 Kaatsheuvel, Noord-Brabant Vrijwel iedereen kent 'The Sound of Music'. De wereldberoemde film over Maria, een gouvernante die intrekt bij een kapitein en er uiteindelijk mee trouwt, is nog steeds mateloos populair. Van de film wordt in Nederland weer een moderne musical gemaakt. De musical is vanaf 17 september in het Eftelingtheater te zien.

Audities

Vorige week is in Amsterdam begonnen met de repetities. Naast Maria en kapitein Von Trapp spelen zeven kinderen een hoofdrol in de Nederlandstalige versie van deze klassieker. De kinderen werden gekozen uit meer dan tweeduizend kandidaten die zich hadden aangemeld voor de audities. Omdat kinderen maar een beperkt aantal uur mogen meespelen, zijn er in totaal zestig kinderen geselecteerd.

Kinderen

Dat de musical in een attractiepark speelt is volgens het productiebedrijf gunstig. "De kinderen in de musical krijgen een grotere rol," zo zei producent Albert Verlinde vorige week op een persconferentie. "En in een attractiepark zijn natuurlijk veel kinderen, dus dat spreekt aan." De nadruk ligt volgens hem op het entertainment. Dat blijkt ook uit het taalgebruik in de musical. De teksten zijn aangepast aan de maatstaven van deze tijd.

Galapremiére

Begin september worden de repetities verplaatst van Amsterdam naar Theater de Efteling in Kaatsheuvel. Vanaf 17 september is daar de nieuwe musical te zien. De galapremiére is op 28 september. Een bezoek aan de musical kan dan gecombineerd worden met een bezoek aan de Efteling.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 augustus 2008 - 382