Oeroude forten in de spotlights

 
Nieuws door

In september is het fortenmaand; met het fort als podium

2 augustus 2008 Voor de vijftiende keer opent een groot aantal forten in de Nieuwe Hollandse Waterlinie haar deuren voor publiek. De forten vormen het podium voor theater en kunst. Daarbij zijn er boottochten en wandelingen georganiseerd. En ook aan de kinderen is gedacht.

Speciaal voor kinderen is er ‘Don Quichot en de Goudgraaiers’, uitgevoerd door Misja van Baaijen en Rik Rikken. In deze familievoorstelling strijden de Spaanse ridder Don Quichot en zijn trouwe dienaar Sanzo Pancha tegen goudgraaiers. En op 6 september organiseert het Muiderslot een kinderdag. Er zijn niet alleen speciale kinderrondleidingen, maar ook historische kinderspelen en een kindermusical. Fort Vechten wordt op 13 en 14 september omgebouwd tot ‘Fort vol Soldaten’. Het is mogelijk er levend Stratego te spelen, survival toestellen uit te proberen en te luisteren naar bulderende kanonnen.

Thema

Centraal in september staat de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De verdedigingslinie werd tussen 1815 en 1940 aangelegd en is uniek in de wereld. Op 20 en 21 september kunt mee met de excursieboot de Blauwe Bever onder leiding van een gids langs de militaire werken van het Lekacces met als einddoel een stevige wandeling langs fort Honswijk naar het Werk aan de Korte Uitweg. Maakt u liever een fietstocht langs de forten? Dat kan op 13 en 14 september. Tijdens dit weekend kunt u ook de forten vanuit de lucht ontdekken. Kortom; een maand vol leuke activiteiten. Voor extra informatie gaat u naar de website.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-08-12 16:51:13 - 211

Dit is interessant