1

Bonte parade aan de Rijn

Carnaval barst los in de binnenstad van Arnhem tijdens Rio aan de Rijn.

Redactioneel door

archief oud artikel 19 augustus 2008 Arnhem, Gelderland In Arnhem is één keer carnaval vieren per jaar lang niet genoeg. Met een spectaculaire Bonte Parade wordt een spetterend zomers carnaval geopend. De beste binnenstad van Nederland bruist drie dagen lang van muziek en dans. Zin in een feestje?

Het festival begint met een jump-up en het afscheid van Miss Rio 2007. Haar plaats zal de dag erna ingenomen worden door één van de vijf finalistes. Vrijdagavond wordt de stad opgewarmd met salsa, samba en live muziek. De strijd om de eer van Miss Rio 2008 wordt op deze avond gestreden. En om het geheel compleet te maken is er vanaf 20.00 uur een echte beachparty!

Hoogtepunt

Het echte spektakel begint zaterdag om 14.00 uur wanneer de Bonte Parade van start gaat. Met een prachtig uitgedoste stoet en brassbands barst het feest eindelijk echt los. Met een grootse finale op de Markt wordt Miss Rio 2008 gehuldigd.

Prima gelegenheid

Op deze laatste avond kun je op verschillende locaties verder feesten bijvoorbeeld op de Korenmarkt, Jansplaats, de Rijnkade en nog veel meer. Er is zelfs een Hollands hoekje ingericht voor de mensen die niet met salsa uit de voeten kunnen. Voor een compleet programma kunt u de website raadplegen. Een prima gelegenheid om de zomer onvergetelijk af te sluiten.

'Rio aan de Rijn',
Arnhem
21 tot en met 23 augustus 2008

Toegangsprijs: gratis.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 augustus 2008 - 453

Dit past bij 'Bonte parade aan de Rijn'