1

Handtas niet alleen meer praktisch

Tassenmuseum presenteert unieke collectie van jubilerende ontwerpster

Tassenmuseum Hendrikje Redactioneel door
'Een juweel van een tas',
Tassenmuseum Hendrikje
30 augustus tot 6 november 2008

Toegangsprijs: Volwassenen €6,50 en kinderen gratis.

archief oud artikel 28 augustus 2008 Amsterdam, Noord-Holland Vaak wordt gezegd dat een handtas het verlengde is van het lichaam van een vrouw. Daarmee wordt aangegeven dat de tas voor veel vrouwen een belangrijke accessoire is. Natuurlijk geldt dat ook voor sommige mannen. Het Tassenmuseum in Amsterdam heeft de komende twee maanden een verzameling bijzondere tassen.

Tas- en schoenenontwerpster Hester van Eeghen zit precies twintig jaar in het vak. Haar ontwerpen worden over de hele wereld verkocht, van Milaan tot New York. Ter gelegenheid van haar jubileum verschijnt er een fotoboek en komt Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam met een speciale tentoonstelling. Zondag 7 september wordt de tentoonstelling officieel geopend door burgemeester Cohen.

Decoratief

Veel bestaande ontwerpen van Van Eeghen worden in het museum vertoond. De ontwerpster is vooral bekend door haar tassen met typisch Nederlands handschrift. Ze legt ook veel nadruk op mooie details en versieringen die zowel decoratief als praktisch zijn.

Rivierparels

Van Eeghen heeft speciaal voor de tentoonstelling een nieuwe collectie ontworpen. De nieuwe ontwerpen zijn inventief te noemen. Zo is er een tas met een handvat van rivierparels, dat ook als ketting te dragen is. Een ander voorbeeld is een tas met trekkers, die ook als oorbellen te gebruiken zijn.

Sotheby's

Wie die een tas uit de collectie wil hebben, kan op zondag 9 november terecht in het Amsterdamse veilinghuis Sotheby's. Daar worden 24 ontwerpen geveild voor het goede doel.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 augustus 2008 - 1087