1

Weg dit weekend

Eten, drinken en...

Redactioneel door

archief oud artikel 26 september 2008 De week is doormidden, het weekend staat weer voor de deur. Heeft u al plannen? DagjeWeg.NL helpt u op weg. Er is namelijk genoeg te zien, ruiken, proeven, horen en beleven.

Nederlands Film Festival Utrecht

Filmliefhebbers..., kom dit weekend naar het Nederlands Film Festival in Utrecht! Deze stad is ook dit najaar weer het bruisende middelpunt van de Nederlandse film. Er is een prachtig programma boordevol premières van Nederlandse speelfilms, documentaires, korte films en tv-drama. Het festival biedt het filmliefhebbende publiek bovendien een gevarieerde blik op Nederlandse films uit het recente verleden. Het festival is meer dan film alleen. Tot in de late uurtjes kan het publiek zich vermaken op een van de feesten, of bij de talkshows, discussies en seminars. Dé ideale gelegenheid om Nederlandse sterren te ontmoeten. Een selectie van de films strijdt om de Grote Prijzen van de Nederlandse Film, de felbegeerde Gouden Kalveren. Ze worden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film, dat live op internet wordt uitgezonden.

De hemel dichterbij

De hemel geeft haar geheimen prijs! Ter herdenking van het 400-jarig bestaan van de telescoop wordt in het Teylers Museum in Haarlem een collectie telescopen getoond. De tentoonstelling is onderdeel van ruim twintig activiteiten in Nederland omtrent de herdenking.

De Nationale Taptoe

De Nationale Taptoe gaat van start. Woensdag 24 september wordt afgetrapt in Ahoy Rotterdam. Tot en met zondag 28 september kunt u kijken naar een unieke muzikale show van Nederlandse en buitenlandse militaire- en burgerorkesten van topniveau, waarin entertainment, historisch besef en bezinning elkaar afwisselen. Een traditie van zuiver Nederlandse oorsprong, boeiend van de eerste tot de laatste minuut. Een belevenis die je raakt!

Festival 'Voor de Wind'

Arnhem, Doesburg, Zutpen, Deventer, Hattem en Zwolle... Zes steden die van 25 tot en met 28 september in het teken staan van de vierde editie van het vernieuwende orgelfestival 'Voor de Wind'. Aan de oevers van de IJssel worden elf verschillende programma's ten gehore gebracht. Dit varieert van Brahm's 'Ein deutsches Requiem', tot de familievoorstelling 'De geschiedenis van het kleine olifantje Babar'. Het volledige programma met alle details over uitvoerenden, locaties, aanvangstijden en kaartverkoop kunt u vinden op de website.

KunsthalKOOKT 2008

De Kunsthal Rotterdam blijft koken! Na succesvolle afleveringen in 2004 en 2006 vindt het laatste weekend van september de derde editie van het tweejaarlijkse KunsthalKOOKT plaats. Dit Festival voor de 'Echte Smaak' - uitgegroeid tot het toonaangevende culinaire evenement van Nederland - wil een zo breed mogelijk publiek laten ervaren wat echte smaak is. Drie dagen lang zijn er proeverijen, demonstraties en presentaties waarin de ‘culinaire monumentenlijst' van Nederland centraal staat. KunsthalKOOKT 2008 vindt voor het eerst in beide grote hallen plaats en is daarmee bijna twee keer zo groot als de editie in 2006.

Nederlandse Wijnfeesten

Bij lekker eten hoort natuurlijk ook een wijntje! Nou, deze drank vloeit rijkelijk op de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek. Het nationale wijngala op vrijdag 26 september bestaat uit live optredens en presentaties van vinologen, die de laatste ontwikkelingen op wijngebied delen. Op zaterdag 27 september en zondag 28 september is het Wijnamusement, een markt met internationale wijnen en workshops. Zondag openen de Groesbeekse wijngaardeniers hun poorten. Vanuit het centrum gaat een pendeldienst met paardentrams, treintjes en fietslorries naar de wijnvelden. Ontdek daar hoe de Nederlandse wijnbouw werkt en smaakt.

'Whisky by the Sea'

Liever iets sterkers? Vlissingen biedt u 'Whisky by the Sea'. Net als vorig jaar is er in het Arsenaal Theater een grote proeverij van naar schatting 300 whisky's. Hier komen whiskyimporteurs bijeen om de geïnteresseerde bezoekers kennis te laten maken met hun heerlijke producten of om de meer gevorderden de diepere geheimen van het 'whiskymysterie' te laten ontdekken.

Laatste kans

De onderstaande tentoonstellingen lopen af. Bezoek ze nog voor het te laat is!
  1. Tot 27 september: Tentoonstelling 'Rust, Reinheid en Regelmaat' in Veluws museum.
  2. Tot 28 september: Neanderthalers in het Limburgs Museum in Venlo.
  3. Tot 30 september: Design in Brussel.
  4. Tot 30 september: De kracht van water.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 september 2008 - 1194

Dit past bij 'Weg dit weekend'