Uit eten voor de kleine maag

Tv-kok kookt in miniatuurstad Madurodam

Nieuws door

archief oud artikel 23 september 2008 Den Haag, Zuid-Holland Mensen met een kleine maag kunnen de komende dagen bij Madurodam terecht. Tv-kok Pierre Wind gaat daar voor bezoekers koken in de kleinste keuken van Nederland.

De kok maakt gebruik van een minifornuis en piepkleine pannen. Kinderen mogen hem helpen met koken of met proeven. "Midden in de miniatuurstad staat een enorm grote kok, dat is best grappig om te zien", vertelt woordvoerdster Peggy Scheepens van Madurodam.

Midden in de miniatuurstad staat een enorm grote kok, dat is best grappig

Daarnaast kunnen kinderen deelnemen aan verschillende proeven en spelletjes over eten. Het parcours wordt georganiseerd door het landelijke programma Smaaklessen. "Wij willen kinderen bewust maken dat gezond eten belangrijk is", legt Marlies Regelink van Smaaklessen uit. "Kijk, kinderen op het platteland weten nog een beetje waar het eten vandaan komt. Zij zien thuis waar het groeit. In de stad is dat bewustzijn een stuk minder."

Wie wil genieten van de kleine keuken kan van woensdag 24 tot zaterdag 27 september van 12.00 tot 18.00 uur Madurodam bezoeken. Dan vertoont Pierre Wind zijn kunstjes. Niet geheel toevallig vindt het optreden van Wind plaats in de week van de smaak. Door heel Nederland zijn diverse evenementen rondom het thema 'smaak' georganiseerd. Vorig jaar was de eerste editie.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 september 2008 - 895

Dit past bij 'Uit eten voor de kleine maag'