Kerstdiner vaak gecombineerd met dagje weg

Nieuws door

archief oud artikel 25 december 2007 Het kerstdiner wordt door veel Nederlanders vaak gecombineerd met een dagje uit. Dat blijkt uit onderzoek van het bedrijfschap Horeca en Catering. "Je ziet dat steeds meer gasten niet alleen willen eten met en rond de kerst."

Vaak combineren mensen een bezoek aan een restaurant met een dagje uit, zo stelt  het bedrijfschap Horeca en Catering. "Je ziet dat steeds meer gasten niet alleen willen eten met en rond de kerst, maar ook ‘iets’ daarbij willen doen. Bijvoorbeeld skiën, naar de sauna, de bioscoop, sporten of een bezoek aan een attractie of museum." Recreatieve bedrijven spelen in op deze trend, zegt het bedrijfschap. Vaak komen ze met kerstshows of winterse thema's.

Last-minute

Ruim 1,5 miljoen Nederlanders gaan tijdens de kerstdagen in de horeca eten. Wel worden de kerstdiners en -borrels pas op het laatste moment gepland. Dat blijkt eveens uit cijfers van het bedrijfschap. Half december becijferde Horeca en Catering al dat 5,9 procent van de Nederlanders een plekje gereserveerd heeft in het restaurant. Minimaal 13 procent van de Nederlanders is volgens het bedrijfschap van plan met Kerst in de horeca te gaan eten. Frappant is dat veel mensen op het laatste moment een plaatsje proberen te reserveren. "Deze tendens is ook te zien bij de partycateraars. De tijd tussen opdracht en uitvoering wordt steeds korter: kerstdiners en kerstborrels worden ‘last-minute' gepland."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 december 2007 - 557

Dit past bij 'Kerstdiner vaak gecombineerd met dagje weg'