Neushoornvrouwtje Gingabella eindelijk zwanger?

Neushoornvrouwtje Gingabella uit Burgers Zoo kunstmatig bevrucht

Bezoek Burgers' Zoo Nieuws door

archief oud artikel 2 oktober 2008 Arnhem, Gelderland Niks romantiek: zwanger worden zal ze. Woensdagmiddag is in Burgers' Zoo het neushoornvrouwtje Gingabella geïnsemineerd met het sperma van Gilou.

Gilou lijkt het goed voor elkaar te hebben: op de Savanne in de Arnhemse dierentuin heeft hij vijf vrouwtjes tot zijn beschikking. Gingabella verbleef eerder in het Dierenpark Emmen. Daar heeft ze op de normale manier jongen gekregen, maar sinds ze in Burgers' Zoo woont lukte dat niet meer. Gingabella werd eerder dit jaar onderzocht, maar uit de echo's bleek toen dat ze wel zwanger zou moeten kunnen raken. Volgens het dierenpark kan dat ook aan de zestienjarige Gilou liggen. Hij zou nog maar weinig sperma produceren, van matige kwaliteit.
'Weinig' blijkt echter een relatief begrip, want Duitse specialisten liepen gisteren rond met een grote buis vol zaad van het zestienjarige mannetje.

De deskundigen moesten armdiep het dier in

Burgers Zoo heeft specialisten uit Berlijn over laten komen om Gingabella te insemineren. De deskundigen moesten armdiep het dier in, want de baarmoeder van neushoorns ligt erg diep. Burgers' Zoo hoopt dat Gingabella zwanger raakt en in de toekomst weer op de normale manier - dus zonder Duitse handen, rubber handschoenen en glazen potten met sperma - zwanger wordt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 oktober 2008 - 423