1

Eer en glorie voor John Baldessari

Kunstenaar wordt bekroond in Gouvernement Maastricht

Bezoek het Bonnefanten Museum in Maastricht Nieuws door

archief oud artikel 3 oktober 2008 Maastricht, Limburg De Amerikaan John Baldessari krijgt zaterdag 4 oktober het BACA Laureaat 2008. De fotograaf en multimedia-kunstenaar voldoet aan de hoogste eisen die men aan een kunstmaster kan stellen. De bekroning vindt om 16.30 uur plaats in het Museum Spaans Gouvernement in Maastricht.

De jury, bestaande uit Bice Curiger, Robert Storr en Alexander van Grevenstein, vindt dat alle eer aan Baldessari toekomt. De Amerikaan is dé schakel tussen Pop Art en de generatie jongere kunstenaars die zich met fotografie bezighoudt. Hij stimuleert anderen, waardoor er diverse samenwerkingsverbanden met internationale talenten worden opgezet. Zijn sleutelrol in de hedendaagse kunst en zijn professoraten in Valencia en Californië, maken hem tot een van de invloedrijkste kunstenaars.

Baldessar voldoet aan de hoogste eisen die men aan een kunstmaster kan stellen.

'Chanting Baldessari'

De prijsuitreiking betekent tevens de start van de tentoonstelling 'Chanting Baldessari', die vanaf zondag 5 oktober in het Bonnefanten Museum te zien is. Zes jonge kunstenaars van het Maastrichtse post-academisch instituut Jan van Eyck tonen in deze expositie hun werk.

De BACA International (Biennial Award for Contemporary Art) wordt vanaf 2008 verleend aan een kunstenaar ouder dan 45 jaar, die zijn of haar invloed al lange tijd heeft doen gelden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 oktober 2008 - 629