Nederlander gaat elk jaar 26 keer een Dagje Weg

Jong en oud gaat regelmatig een dag naar een pretpark of dierentuin.

Nieuws door

archief oud artikel 15 oktober 2008 Ruim 16 miljoen Nederlanders maken met z'n allen per jaar zo'n 415 miljoen daguitjes. Dat komt neer op 26 uitstapjes per persoon. Vooral 50-plussers gaan graag een dagje lekker weg.

Deze gegevens werden duidelijk door het ContinuVakantie-Onderzoek van NBTC NIPO Research, een onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in toerisme. Het onderzoek is gedaan naar aanleiding van de workshop Groepsidee, die op donderdag 23 oktober plaatsvindt in de Keukenhof. Deze workshop is gericht op mensen die voor hun beroep of hobby daguitjes organiseren. Verschillende aanbieders van toeristische activiteiten zijn hier te vinden.

Ouderen

De Nederlandse 50-plussers maken elk jaar ruim 100 miljoen dagtripjes. En zelfs de ouderen van 75-plus gaan er in totaal nog tien miljoen keer op uit. Bij het onderzoek wordt een dagje uit gedefinieerd als twee ondernomen activiteiten in minimaal twee uur of één activiteit voor minstens vier uur. De onderzoekers gaan er wel vanuit dat de markt intussen is verzadigd en het aanbod eerder zal dalen dan stijgen. Nog geen 26 uitstapjes gemaakt dit jaar? Kijk dan nog even verder op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 oktober 2008 - 1114

Dit past bij 'Nederlander gaat elk jaar 26 keer een Dagje Weg'