1

Jonge beestenboel in dierentuinen

Nieuws door

archief oud artikel 18 oktober 2008 Ede, Gelderland Deze week is er gelukkig wat meer leven in de brouwerij in de Nederlandse dierentuinen. Twee jonkies zien het levenslicht. Net op tijd om nog in de herfstvakantie te bezoeken!

In Dierenpark Wissel in Epe is woensdag een zwartvoetpinguïn geboren. Het jong maakt het uitstekend en trekt lekker veel op met zijn (of haar?) ouders. De ouders van het zwartvoetpinguïntje zijn heel zorgzaam en trouw. Om de beurt zitten ze met het jong tussen de poten om de pasgeborene goed warm te houden. Zwartvoetpinguïns behoren tot de bedreigde diersoorten, de geboorte van dit jong is daarom heel speciaal. De groep zwartvoetpinguïns in Dierenpark Wissel bestaat nu uit vijftien dieren.

Net op tijd om nog in de herfstvakantie te bezoeken!

Dierenpark Emmen verwelkomde dinsdag een waterbokje. Toen de verzorger 's ochtends de stal bezocht, stond de kleine al naast de moeder. Het waterbokje heeft geen naam. Waterbokken krijgen in Emmen alleen een nummer. Als het weer het toelaat, mag het waterbokje komend weekend al naar buiten op de Afrikasavanne. Dan kunnen bezoekers zien hoe de savannebewoner zich thuisvoelt in Drenthe!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 oktober 2008 - 429

Dit past bij 'Jonge beestenboel in dierentuinen'