1

Ut Olde Ambacht blijft in Wehl

Museum over oude ambachten verhuisd naar kleuterschool Het Timpaan

Museum Ut Olde Ambacht Nieuws door

archief oud artikel 28 december 2007 Doetinchem, Gelderland Museum Ut Olde Ambacht in Wehl krijgt een nieuwe locatie. Het Gelderse museum over oude ambachten verhuist eind 2008 naar het huidige gebouw van kleuterschool Het Timpaan.

De gemeente Doetinchem gaat het pand voor twintig jaar aan de museumstichting verhuren. Momenteel huist in het gebouw, aan Keppelstraat 33, nog de kleuterschool van basischool Het Timpaan. Omdat de school eind volgend jaar verhuist naar een nieuwbouwlocatie komt er ruimte vrij voor het museum Ut Olde Ambacht.

Stationstraat

Het Gelderse museum is al enkele jaren op zoek naar een nieuwe locatie. Nu nog is het te vinden aan de Stationstraat. In een aantal schuren herbergt het de museumcollectie. Eén schuur, in eigendom van de gemeente, is in zeer slechte staat, zodat verhuizing noodzakelijk is. Een ander probleem is dat de particuliere eigenaar van het toegangsgebouw zijn bezit wil verkopen. Daardoor stond het museum onder druk om een nieuwe locatie te zoeken.

Voordelen

Het nieuwe pand biedt een aantal voordelen voor het Ut Olde Ambacht, zegt de gemeente Doetinchem. "De locatie is goed bereikbaar en er is voldoende ruimte voor parkeren. De staat van het gebouw is zodanig dat het nog geruime tijd kan worden gebruikt voor een andere functie."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 december 2007 - 640