Weg dit weekend

Laat de zon schijnen

Redactioneel door

archief oud artikel 24 oktober 2008 De wintertijd gaat weer in. Een uurtje slaap extra, dat betekent nog meer energie voor de evenementen van dit weekend. In het hele land staat er weer van alles te gebeuren...

'NO LABEL'

Utrecht staat zondag 26 oktober volledig op z'n kop. In het kader van de Culturele Zondagen wordt het nieuwe, bruisende arts festival 'NO LABEL' gehouden. Een hiphoporkest, cross-over muziek, oost-west design, nieuwe theatermakers, urban- en volkse dans, multimedia, street art, debat, mode, workshops, documentaires, korte films en veel meer. Ruim 200 kunstenaars, artiesten en talenten uit grote wereldsteden zorgen voor een divers kunstenveld. Het festival speelt zich af op dertig locaties in Utrecht. De toegang is voor negentig procent gratis!

Gratis Rondje Musea

Geïnteresseerd in oude of moderne kunst of misschien in geschiedenis? Zien hoe men vroeger leefde in een volksbuurt of kasteel? De Utrechtse musea zorgen 25 en 26 oktober voor een verassing. Tijdens het Gratis Rondje Musea is iedereen van harte welkom bij 37 musea in de provincie.

Joods Cultureel Festival 2008

Shalom... Nee, het is geen winter. Als de zon ondergaat op zaterdag 25 oktober en de sjabat dus afgelopen is, start het Joods Cultureel Festival 2008 in Apeldoorn. Tot zondag 26 oktober is er een keur aan Joodsculturele activiteiten. Het Orion Ensemble trapt af met een bijzonder concert in de theaterzaal van Podium Gigant. Daarna wordt het festival geopend door oud-Apeldoorner Eli Asser. Voor het programma van zondag zijn vier mogelijke passe-partouts te koop, waarvoor contant betaald moet worden.

The Maastricht International Poetry Nights

In Theater La Bonbonnière begint donderdag 23 oktober de zesde editie van The Maastricht International Poetry Nights. Dit jaar ligt het accent op dichters uit diverse werelddelen. Tot 25 oktober wordt men meegenomen op een avontuurlijke luistertocht naar dichters van hoge kwaliteit. De dichters lezen elk in hun eigen taal, maar alle gedichten zijn in het Nederlands vertaald en worden op een groot scherm geprojecteerd. De avonden worden gepresenteerd door dichter-romancier Daan Cartens en dichter-criticus Bas Belleman.

Haarlem Salsa Festival

Dans de salsa op het wereldberoemde Haarlem Salsa Festival, de grootste salsahappening van Nederland. Op het driedaagse evenement – 24, 25 en 26 oktober – beleeft men volop plezier. Vanuit heel de wereld komen salsa dansers naar de Philharmonie om elkaar te ontmoeten, te dansen en inspiratie op te doen. Er worden door leraren workshops gegeven en spectaculaire shows. Daarnaast zijn er uitstekende internationale DJ's, die je niet stil laten zitten.

Zwolle Culinair

Zwolle Culinair staat voor gezelligheid, sfeer en lekker eten! Liefhebbers van culinaire hoogstandjes kunnen zich van 24 tot en met 26 oktober laten verwennen tijdens dit culinair evenement in de sfeervolle Broederkerk. In totaal zijn er achttien deelnemende restaurants, waaronder Theehuis De Agnietenberg, Restaurant Olive, Restaurant La Toscana, Restaurant W, Restaurant Hotel De Zon, Vito's Sandwich & Trattoria, Restaurant De Librije en Restaurant Poppe. Wie laat zich verwennen door de Zwolse 'Blauw vingers'?

Kunst & Lifestylebeurs

Een bezoek aan de Kunst & Lifestylebeurs op 24, 25 of 26 oktober in Ahoy is niet alleen geschikt voor de absolute kunstliefhebbers, maar ook voor mensen die eenmalig kunst aan willen schaffen voor hun woning of werkomgeving. Men behoeft beslist geen miljonair te zijn om een kunstwerk aan te schaffen. Voor ieder budget en iedere smaak zijn er vele mogelijkheden.

Let op! Amsterdam Dance Event 2008, 's werelds grootste clubfestival en Europa's belangrijkste elektronische dance- en muziek conferentie, begint 23 oktober. Vanaf donderdag overspoelen circa 80.000 mensen Amsterdam om tot en met zaterdag te genieten van dancemuziek in alle mogelijke vormen. Er zijn optredens van grote namen als Armin van Buuren, Dave Clark, David Guetta en Sander Kleinenberg. Verschillende concerten zijn al uitverkocht, dus wacht niet te lang.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 oktober 2008 - 1257

Dit past bij 'Weg dit weekend'