'Concertkaartjes worden goedkoper'

Tickets uitsluitend nog telefonisch en online verkocht

Nieuws door

archief oud artikel 24 oktober 2008 Honderden euro's neerleggen voor een concertkaartje voor Alicia Keys of Oasis? "Verleden tijd", hoopt woordvoerder Lian van Leeuwen van Mojo Concerts. Vanaf 1 januari 2009 verkopen zij tickets uitsluitend nog telefonisch en online via livenation.nl. Met dit initiatief hopen zij de zwarte handel zoveel mogelijk tegen te gaan.

Een kaartje drie keer doorverkopen en de prijs naar absurde hoogtes brengen, gebeurt dan hopelijk niet meer. "Als mensen bereid zijn een hoge prijs te betalen voor een concert waar ze heel graag heen willen, moeten ze dat vooral doen. Het gaat ons vooral om de mensen die niet weten dat het goedkoper kan”, zegt Van Leeuwen.

Mojo Concerts hoopt dat hiermee andere online verkooppunten als bijvoorbeeld onlineticketshop.nl, waar ook zwarthandelaren hun kaartjes aanbieden, zo minder tickets in handen krijgen. "Wij willen een verschil maken tussen de officiële verkooppunten en andere ticketaanbieders. Een beetje duidelijkheid creëren in de grote brij van online concertkaarten is ons doel", zegt Van Leeuwen. Nog een pluspunt: geen ellenlange rijen meer voor de deur van het postkantoor. "Snel, makkelijk en goedkoper dus!", aldus Van Leeuwen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 oktober 2008 - 358

Dit past bij ''Concertkaartjes worden goedkoper''