1

Wat is de beste B&B van Nederland?

Drie genomineerden voor Beste Bed and Breakfast 2008

Nieuws door

archief oud artikel 12 november 2008 De allerhoogste jurywaardering kregen ze, de drie genomineerden voor Beste Bed & Breakfast van 2008. Mystery guests bezochten een groot aantal bijzondere B&B's en gaven drie van hen een perfecte score op alle belangrijke punten: gastvrijheid, ligging, huis, ontbijt en comfort.

De prijs wordt uitgereikt door de stichting Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer, waar veel B&B's bij zijn aangesloten. Op 23 november maakt de jury bekend wie van de drie genomineerden met de prijs en de eeuwige roem naar huis gaat. De drie kandidaten stellen zichzelf voor:

De Mozaïektuin - Vlijmen

De Mozaïektuin in het Brabantse Vlijmen bestaat pas 2,5 jaar, maar wordt door velen geprezen om de geweldige sfeer en de prachtige mozaïeken. Gastheer Jan Koeslag zorgt voor de gasten, terwijl zijn vrouw Hannie mozaïekkunst maakt en workshops geeft. Bezoekers kunnen ook een arrangement boeken, waarin ze een workshop combineren met een overnachting en een ontbijt.

"Uiteraard ben ik heel blij met de nominatie. Het is een leuke verrassing, maar ik ben niet helemaal verbaasd: worden namelijk altijd heel goed beoordeeld." De eigenaar is nog niet klaar met zijn Bed & Breakfast: "We krijgen nog een bruidssuite en mensen kunnen in de toekomst ook buiten slapen - onder een muggennet - en daar zelfs genieten van een buitenbioscoop."

Prijs per overnachting: €90,-
Website: www.demozaiektuin.nl


De BroeksterMaar - Pieterburen

Hostellerie De BroeksterMaar ligt prachtig in het Noord-Westen van Groningen. De schitterende oude boerderij is omgebouwd tot luxe hotellerie, met twee mooie gastenkamers.

"We doen altijd erg ons best om het gasten naar de zin te maken, en het is natuurlijk leuk dat onze mystery guests dat ook zo hebben ervaren", zegt eigenaar Rolf van Olmen.

Prijs per overnachting: €75,-
Website: www.broekstermaar.nl


De Pauwenhof - Nijmegen

Vroeger was De Pauwenhof een tandartsenpraktijk met een eigen tuin en ingang. Nu is het prachtige pand in het centrum van Nijmegen omgebouwd tot Bed & Breakfast en genieten de gasten van deze luxe. "We hebben maar één gastenkamer, dus onze gasten staan helemaal centraal. Ze hebben een luxe slaapkamer, badkamer en ontbijtgedeelte. Ze hebben zelfs een eigen stuk tuin tot hun beschikking. Het komt vaak voor dat gasten langer blijven dan ze oorspronkelijk van plan waren." De Pauwenhof heeft een mooie website, maar veel gasten zijn volgens eigenarese Jansen verbaasd als ze aankomen. "Vaak zijn hun verwachtingen dan echt overtroffen. Blijkbaar kun je op een website niet laten zien hoe heerlijk rustig, luxe en mooi het hier is."

Prijs per overnachting: €125,-
Website: www.depauwenhof.com.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 november 2008 - 1574

Dit past bij 'Wat is de beste B&B van Nederland?'

1 reactie