Center Parcs houdt van biggen

Diervriendelijk op vakantie

Center Parcs in Nederland en Belgie Nieuws door

archief oud artikel 19 november 2008 Amsterdam, Noord-Holland Voor alle dierenliefhebbers in het land: je kunt nu ook diervriendelijk op vakantie! Center Parcs schakelt komend voorjaar in al haar Belgische en Nederlandse parken over op diervriendelijker varkensvlees. Dat meldt Stichting Wakker Dier op haar website.

Ongecastreerde biggen

Center Parcs is de eerste organisatie in de toeristische sector die deze stap zet. Alleen vlees van biggen die niet zijn gecastreerd, komt het park nog in. Waar de meeste supermarkten, slagers en fabrikanten omschakelen naar verdoving bij de castratie, gaat Center Parcs een stap verder: zij stopt geheel met castratie. Ze voegt zich hiermee bij een snel groeiende kopgroep met onder andere McDonald’s, Burger King, CoopCodis, Febo, Aldi, Lidl en Super de Boer. Wakker Dier is verheugd dat er twee jaar na de start van haar prijswinnende campagne (Effie) snel een einde komt aan de onverdoofde castratie van biggen.

Strijd

In ‘de verklaring van Noordwijk' tekenden overheid, vleesindustrie en supermarkten een overeenkomst waarin zij verklaarden vanaf januari 2009 geen vlees meer te verkopen van onverdoofd gecastreerde biggetjes. De meeste partijen kozen voor verdoving, een tussenoplossing, maar meerdere bedrijven stopten direct geheel met castreren. Alleen al in Nederland worden hierdoor jaarlijks 7 miljoen biggen minder onverdoofd gecastreerd. Een vakantie naar Center Parcs betekent dus niet meer alleen even relaxen, maar ook steun voor Stichting Wakker Dier in haar strijd tegen de biggencastratie.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-11-19 14:08:04 - 293