Maastricht winkelstad van het jaar

Kerstkalender Maastricht |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Maar wat staat er nog meer op het Limburgse kerstmenu?

1 december 2008 Maastricht, Limburg Maastricht is volgens de consumentenbond de prettigste stad om te winkelen. Met een 7,7 als rapportcijfer laat de Limburgse stad shoptoppers Amsterdam, Rotterdam, 's-Hertogenbosch en Arnhem achter zich. Maar er is nog veel meer te doen in Maastricht dan alleen winkelen! DagjeWeg.NL zet de kerstopties op een rij.

Kinderspeurtocht door Maastricht

VVV Maastricht organiseert voor de kinderen een spannende speurtocht naar de kerstman. De kerstman is met zijn rendieren de weg kwijtgeraakt in het gangenstelsel van de Zonneberg. De rendieren hebben met hun feilloze instinct de uitgang gevonden, maar zijn onderweg de kerstman kwijtgeraakt!
De kinderen gaan, gewapend met eigen zaklamp, op zoek naar de kerstman. Ze vinden verschillende aanwijzingen zoals broodresten, kleding, cadeautjes. In 1 ½ uur brengen de kinderen de kerstman hopelijk naar de uitgang. Vooraf inschrijven bij de VVV is noodzakelijk. De speurtocht is op 20 en 21 december om 12:00 uur.

Maastricht Winterland

De stad Maastricht is vijf weken rondom kerst in wintersferen. Het Vrijthof wordt omgetoverd tot een Winterland. Op 7 december zal zelfs de kerstman zijn intrek nemen in zijn Finse huis op het Vrijthof. Met kerstmarkten, een schaatsbaan, een grand carousel en een reuzenrad is er van alles te beleven. De kerstmarkt is deels overdekt en is daarom ook bij slecht weer leuk om te bezoeken. Een heerlijk winters uitstapje, en nog gratis ook.

De kerst van 1787

Het Museum Spaans Gouvernement is helemaal in hogere kerstsferen. In de Luikse kamer is een lange tafel gedekt voor het kerstdiner op 25 december 1787 ten huize van Albert en Marie de Milly-Michon. Tijdens de vijf weken Winterland staat het museum in het teken van het kerstfeest van 1787. Tijdens Winterland zijn in het museum regelmatig kleine concerten, lezingen, avondrondleidingen bij kaarslicht, 'soirées musicales' en ontmoetingen met het echtpaar De Milly en hun vrienden.

Winterland Maastricht wordt gehouden van 29 november tot 4 januari 2009. Tijdens dit evenement worden allerlei kerstactiviteiten georganiseerd. Kijk op de kerstkalender voor meer informatie.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-12-01 09:52:20 - 1151