1

Geen witte kerst

Weerman Jan Visser: de kerstdagen worden niet wit, maar wel winters

Nieuws door

archief oud artikel 22 december 2008 Monnickendam, Noord-Holland Jammer maar helaas: Nederland krijgt geen witte kerst. Koud en winters wordt het wel, zegt weerman Jan Visser. "Het wordt prachtig winterweer, heerlijk om er - warm aangekleed! - een dagje op uit te trekken."

Een koudefront zorgt er de komende weken voor dat de temperatuur in Nederland overdag amper boven het vriespunt blijft. "Overdag zal de temperatuur rond nul graden liggen, terwijl het 's nachts drie tot acht graden gaat vriezen", zegt DagjeWeg.NL-weerman Jan Visser. "De echte kou begint komend weekend, na de twee kerstdagen."

Geen witte kerst

Op een witte kerst hoeven we niet te hopen, zegt de weerman. "Dat komt simpelweg omdat er geen neerslag komt. We krijgen overigens wel een mooie winterse kerst met veel zonneschijn en vorst op de ruiten."

Dagje uit

Volgens Jan Visser wordt het een mooie kerst voor uitstapjes: "kleed je warm aan en haal lekker ergens een frisse neus". Wat is er allemaal te doen? Zoek een uitstapje of doe inspiratie op met één van deze ideeën:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 december 2008 - 532

Dit past bij 'Geen witte kerst'