Op pad in de voorjaarsvakantie

Bezoek het Bakkerijmuseum! |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De leukste activiteiten voor de kinderen op een rij

21 februari 2009 Landelijk Het is geen mooi voorjaarsweer om lekker buiten te vliegeren. De lucht is grauw en het miezert de hele dag. Daarom heeft DagjeWeg.NL de leukste binnenactiviteiten voor de voorjaarsvakantie op een rijtje gezet.

Bonbons maken in het Bakkerijmuseum

Medemblik Wie wil nu niet zijn eigen chocolade maken? In het Bakkerijmuseum zijn alle kinderen uitgenodigd om hun eigen bonbons te maken. En niet alleen dat. De kids mogen zelf hun eigen bonbondoosje maken. Kleuren, plakken en knippen. Ondertussen kan de chocolade hard worden. Waarschijnlijk staan de vaders en moeders zich te verlekkeren aan al dit lekkers. Maar ook aan hen wordt gedacht. Bij een kopje koffie krijgen ze een speciaal 'bakkerijmuseumchocolaatje'. Komt het zien en vooral komt het proeven in de voorjaarsvakantie. (Meer uitstapjes in Medemblik.)

Leef tussen de beren in 'Bears'

Dwingeloo Een fantastisch binnenactiviteit is de nieuwe film ‘Bears’. Door het koepelvormige scherm in het Planetron Cinedome van maar lieft 350 m2 lijkt het net alsof je tussen de beren zit. Hoe gaat het eigenlijk met de ijsbeer? Maar bekijk ook het vertederende gekluns van twee babyberen. Het is een bijzondere ervaring voor ouder en kind. (Meer uitstapjes in Dwingeloo.)

Alles over film en boeken

Amsterdam Wat is nu het Kinderboekfilmfestival? Nou eigenlijk is dat heel simpel. Er zijn zoveel leuke kinderboeken die zijn verfilmd. Daarom heeft Filmtheater De Uitkijk in de voorjaarsvakantie een leuk kinderprogramma in elkaar gedraaid rondom het thema: verfilmde kinderboeken. Kijk naar de leukste kinderboekenfilms, doe mee met de verkleedwedstrijd, de kinderverhalenwedstrijd of ga naar de boekenruilmiddag. Er is van alles te doen. (Meer uitstapjes in Amsterdam.)

Leer op een mondharp spelen

Leiden In Museum Volkenkunde draait alles om Japanse muziek. Wie kent namelijk de mondharp? In de voorjaarsvakantie leer je hem zelfs bespelen. Daarnaast worden er spetterende optredens verzorgd door de Japanse Taiko kids en wordt er voor de kleintjes het spannende Japanse verhaal over de dappere Hidesato voorgelezen. Verder zijn er kleuterspeurtochten, kleuterkarren maar ook aan de grotere kinderen wordt gedacht. Want die kunnen hun eigen wereldreis maken! (Meer uitstapjes in Leiden.)

Maak een movie in Sea Life en win...

Scheveningen Sea Life in Scheveningen organiseert een moviewedstrijd voor alle bezoekers. Iedereen kan meedoen. Je maakt tijdens je tocht door de onderwaterwereld een filmpje. De leukste, spannendste en grappigste videos worden beloond met mooie waterprijzen. Zo kan je een duikcursus, snorkelpakket, onderwaterscooter en rubber boten winnen. Tot eind maart loopt de actie. (Meer uitstapjes in Scheveningen.)

Overdekte activiteiten

Landelijk DagjeWeg.NL biedt een overzicht van alle min of meer overdekte activiteiten. Honderden binnenactiviteiten voor jong en oud, van museumuitstapjes tot een ontspannende beautybehandeling.

Uitkalender

Landelijk De uitkalender van DagjeWeg.NL geeft allerlei tijdelijke evenementen, tentoonstellingen, musicals, muziekoptredens, workshops, het is zo gek niet te bedenken. Kijk snel, de kalender geeft als eerste de evenementen die alleen vandaag nog te bezoeken zijn.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-02-16 12:18:44 - 6395