Vind het ultieme lentegevoel op het water!

Vaar weg met de Sampan! |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De leukste wateractiviteiten op een rij

27 mei 2013 Toerisme Landelijk Het zonnetje op je gezicht, terwijl het water zachtjes tegen de boot aan klotst. Wie het echte lentegevoel dan eindelijk eens goed wil opsnuiven kan het beste een kijkje nemen bij één van de volgende waterspecialisten!

Met een Sampan over de Giessen

Een unieke boot huren, om vervolgens een unieke omgeving te verkennen. Dat is de beste omschrijving voor het huren van een Sampan bij de Giessen. De boot is van authentieke Chinese makelij, aangedreven door een fluistermoter. Is één dagje niet genoeg, dan kan men bij de verhuurder De Chinese Schouw ook een Sampan huren waar men in kan overnachten. Op een romantische wijze ‘back to the basics’. 

Adrenalinekick van blokarten

Blokarten is actief, nieuw en anders dan anders. Ingrediënten van deze strandsensatie zijn zand, wind en opspattend water. Scheur met een driewieler buggy over het strand van Terschelling. De buggy is aangedreven door een zeil en gaat snoeihard. Blokarten geeft een enorme adrenalinekick. Omdat er professionele begeleiding meegaat, kan iedereen blokarten. Zeilervaring is niet nodig.
Bekijk de Amsterdamse grachten vanaf het water

Wie zich liever laat varen om vervolgens rustig te kunnen genieten van de Amsterdamse grachten is bij Blue Boat Company aan het goede adres. Lekker ruim een uur genieten van de hoogtepunten van onze hoofdstad. Daarnaast biedt Blue Boat Company ook groepsarrangementen, van bedrijfsuitjes tot trouwerijen.
Bezoek zeilend forteiland Pampus

Breng zeilend een bezoek aan het oude forteiland Pampus met zeilklipper "Twee Gebroeders". Een heerlijke dag uitwaaien op het water. Het zeilschip De Twee Gebroeders is gebouwd in 1900 en geschikt voor maximaal vijftig personen. De klipper vertrekt vanuit Amsterdam of de oude vestingstad Muiden. Er zijn ook allerlei arrangementen mogelijk.
Met de cableski over het water

Cableskiën doe je niet achter een boot maar aan een kabelbaan. Het is een soort sleeplift waar je je aan vasthoudt. De kabel waar de sleeplift aan vast zit hangt acht meter boven het water. Het grappige is dat je dit met tien mensen tegelijk kunt doen. Daarnaast kan men bij Cable Waterskicenter Brabant ook wakeboarden, dat is een soort snowboarden maar dan op het water. Zeker het proberen waard.
Natuurlijk zijn er nog veel meer watersportactiviteiten te vinden op DagjeWeg.NL. Kanoën, kajakken of gewoon canalbiken door de Utrechtse grachten. Of zoek gewoon eens op het woord water, honderden dagje uit ideeën met water in de nabijheid vragen om een bezoekje!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-07-08 10:09:18 · Gepubliceerd: 2009-02-25 11:18:18 - 3772