Komt er een Madurodam 2?

Plannen voor een tweede miniatuurstad in Amsterdam

Bezoek Madurodam! Nieuws door

archief oud artikel 6 mei 2009 Amsterdam, Noord-Holland Misschien komt er wel een tweede Madurodam in Amsterdam. Niet omdat de directie van het bestaande Madurodam wil uitbreiden, maar particulier Roy Ristie vindt dat het park te weinig doet om de oud-verzetsheld George Maduro te eren.

George Maduro werd in 1916 geboren op Curaçao, en ging voor zijn studie naar Nederland. Hier werd hij in 1940 reserveofficier bij de Huzaren die gelegerd waren in Den Haag. Onder zijn leiding deed het Nederlandse leger een aantal grote veroveringen op de Duitsers. Na de bezetting ging hij in het verzet. Maduro is meerdere keren opgepakt, ook omdat hij Sefardisch Joods was. Madurodam is na de oorlog opgericht door zijn ouders in 1952, ter nagedachtenis aan hun zoon die net voor de bevrijding in concentratiekamp Dachau verleed.

Ristie wil dat de oud-verzetstrijder beter wordt herdacht en wil daarom een replica van Madurodam in stadsdeel Zuidoost in Amsterdam. Madurodam staat niet afwijzend tegenover het initiatief van Roy Ristie. Hoewel ze zich niet kunnen vinden in het idee dat zij te weinig aandacht zouden geven aan George Maduro.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 mei 2009 - 701