Uniek: bruinvis geboren in Dolfinarium

Kwin is de tweede in gevangenschap geboren bruinvis ter wereld

Bezoek het Dolfinarium   Nieuws door

8 mei 2009 Harderwijk, Gelderland Normaal gesproken spoelen ze alleen maar aan, maar gisteren werd een bruinvis, Kwin, geboren in het Dolfinarium. Een bijzondere bevalling, want het is pas de tweede keer dat een bruinvis in een dierenpark geboren is. Moeder Amber en de jonge Kwin maken het goed.

Hoewel Kwin en zijn/haar moeder - het geslacht is nog niet bekend - het erg goed maken, houden verzorgers 24 uur per dag toezicht. De eerste weken na de geboorte is het jong namelijk nog erg kwetsbaar. De verzorgers letten vooral op de ademhaling, het zogen bij moeder Amber en het zwemgedrag. En dat gaat tot nu toe allemaal heel prima, zegt het Dolfinarium in een persbericht.

Kwin

De vis heeft de naam Kwin gekregen, afgeleid van Kwinkwanker, de allereerste bruinvis die in het opvangcentrum SOS Dolfijn is opgevangen. Deze vis werd opgevangen en later weer uitgezet in de Noordzee. Kwin is een ander lot beschoren; de vis zal altijd in Dolfinarium blijven en nooit de vrijheid van het open water proeven.

Bezoeken

Is de jonge bruinvis al te bezoeken? Jazeker, direct vanaf de geboorte zwemmen Amber en Kwin gewoon in hun bassin, te zien voor alle bezoekers.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-05-08 09:08:32 - 744