Restaurant Maxima: 'ongewoon gewoon'

Hotel Prinses Juliana, Restaurant Maxima en Restaurant Amalia |  deel via WhatsApp | Reportage door

Heerlijke Argentijnse steak eten in trendy zaal

29 mei 2009 Valkenburg a/d Geul, Limburg Presidenten, koningen, hoge heren, Michelinsterren en sterrenkoks. Hotel Prinses Juliana en Restaurant Máxima heeft een rijk verleden. Na diverse overnames en vernieuwingen is het hotel-restaurant sinds 31 maart weer open. "Mijn man en ik willen dat het hotel-restaurant ongewoon gewoon is", vertelt eigenaresse Agneta Naus.

De nuchtere eigenaresse nam vorig jaar het hotel over. "Dit is een plek met historie. Al bijna honderd jaar komen hier beroemde mensen over de vloer."

Trendy en fris

Voor de opening werd alles eruit gesloopt. "Alleen de kroonluchters hebben wij laten hangen. Alles wat je hier ziet hebben mijn man Rene en ik zelf uitgekozen. Daarom zit ons hart er ook in. Dat zie je aan alles." Ze wrijft over de zebrano tafels. Haar vingers glijden door de grove nerf. Pretlichtjes verschijnen in haar ogen. "Heerlijk materiaal."

Alles is perfect op elkaar afgestemd. De prachtige LED-verlichting verandert voortdurend de stemming in de gerenoveerde Máxima zaal. Oranje, paars, roze, blauw. Subtiel en daardoor niet storend. "Ja, de verlichting verandert heel langzaam. Je ziet gasten soms wel eens verbaasd kijken en denken: was de kleur net niet anders of word ik gek?" Naast eettafels in het restaurant staat tijdelijke kunst geëxposeerd. "Mooi he? We vinden het jammer dat die prachtige kunstwerken ooit weer weg moeten."

Het hotel heeft vijftien kamers in vier verschillende tinten. Iedere kamer beschikt over een prachtig uitzicht, een heerlijk bad en natuurlijk een flatscreen televisie. Maar wat moet je op een kamer als er zoveel moois is te beleven in Valkenburg? Naar het casino, de grotten, Thermae 2000, de Valkenier: Valkenburg is ideaal voor een verrassend weekendje.

Uitdagingen

En wie geen bed zoekt, kan wel heerlijk eten in het restaurant. Agneta: "De gerechten zijn door ons zelf samengesteld. Wij hebben een ongewoon gewone Argentijnse steak. Heerlijke saus eroverheen en met echte Argentijnse wijn. Heeft het iets te maken met de roots van Máxima? "Ja, we zijn ook bezig met tangolessen. Het is leuk om dat te combineren." Het is duidelijk: Agneta en Rene zitten niet stil. Overal zien ze kansen en uitdagingen. Van een prikkelend interieur tot een gezellige zondagse brunch. De ouders aan een lekker gekookt eitje met verse jus d'orange, de kinderen spelen buiten op het grasveld.

Gaudi

Agneta heeft wel iets met zuidelijke tinten. Hotel Prinses Juliana en Restaurant Máxima voelt Spaans aan, terwijl hotel-restaurant Gaudi - ook in Valkenburg - een paradijs is voor mozaïekliefhebbers. De Spaanse wind waait door de gangen van dit nog grotere hotel. Met Gaudi en Hotel Prinses Juliana en Restaurant Máxima heeft Agneta twee fantastische hotel-restaurants in handen. De perfecte plaats om bij te komen van al het moois dat Valkenburg biedt.

Foto 1. De LED-verlichting zorgt voor een stijlvol en trendy interieur. Foto: Tim Kraaijvanger
Foto 2. De prachtige Maxima zaal. Wie wil hier nu niet eten? Foto: Tim Kraaijvanger
De kamers zijn stuk voor stuk gerenoveerd. Mooie aardse tinten met een mediterraans gevoel. Foto: Tim Kraaijvanger
Ga ook eens naar hotel-restaurant Gaudi. Prachtige mozaïekbogen verwennen uw ogen. Foto: Tim Kraaijvanger

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-10 09:14:03 · Gepubliceerd: 2009-05-29 16:59:52 - 2169