1

Dump je hond voor de vakantie

Er zijn trends in het achterlaten van huisdieren

Nieuws door

archief oud artikel 11 juni 2009 Amsterdam, Noord-Holland Elke vakantie binden baasjes hun 'geliefde' huisdier vast aan een boom, om vervolgens op vakantie te gaan. Er zijn trends te ontdekken in het achterlaten van de dieren, zo laat onderzoeksbureau Intomart Gfk weten. De boom in het bos is tegenwoordig niet meer zo populair. De dieren worden nu eerder achtergelaten op Marktplaats, waar mensen ze voor een prikkie overnemen.

Er worden steeds minder dieren aan een boom in het bos achtergelaten, maar daar is het probleem nog niet mee opgelost. Nu staan de honden en katten met hun guitige snoetjes op internet. Mensen kopen de beestjes impulsief en realiseren zich niet dat de beesten soms echte huisterroristen zijn als het gaat om het meubilair.

Het vastbinden aan een boom is nog niet helemaal de wereld uit, maar nu staat die boom voor de supermarkt. Steeds meer mensen binden hun hond vast voor de supermarkt voordat ze op vakantie gaan. Het wordt ook al normaler om een kat in de trein achter te laten. Daarom is de zomertijd de drukste tijd voor de dierenasiels. De ervaring leert dat de dierenbeulen vaak na twee weken ineens gebruind aankloppen bij het dierenasiel met de mededeling dat zij hun huisdier kwijt zijn.

Dierz.nl heeft vandaag in Amsterdam een ludieke actie op touw gezet om deze praktijken te voorkomen. Overal in Amsterdam waren kleine kartonnen Jack Russells vastgebonden aan bomen, lantarenpalen, bruggetjes en fietsenrekken. Hiermee willen zij aandacht vragen voor de lakse manier waarop veel mensen met hun huisdieren omgaan.

Regel nu het verblijf van uw huisdier! Kijk snel op www.dierenpension.nl.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 juni 2009 - 832

Dit past bij 'Dump je hond voor de vakantie'

1 reactie