1

Leuke wedstrijd voor jonge bezoekers Burgers Zoo

Winnaar van ontwerpwedstrijd mag Maleise beren naar bed brengen

Burgers Zoo Nieuws door

archief oud artikel 13 juli 2009 Arnhem, Gelderland Op de zaterdagen in juli en augustus (behalve zaterdag 29 augustus!) heeft Burgers Zoo 'Zomerse Avond(t)uren'. Het dierenpark is dan extra lang geopend. Voor kinderen tot twaalf jaar heeft Burgers Zoo een leuke ontwerpwedstrijd. Zij kunnen in een schoenendoos een ontwerp inleveren voor het ideale verblijf van hun lievelingsdier. Iedere zaterdagavond wordt er een winnaar gekozen, die met het hele gezin de Maleise beren naar bed mag brengen.

Het park blijft op deze avonden tot 21.00 uur. Vanaf 17.00 uur krijgen bezoekers de helft korting op een toegangskaartje. In het park lopen extra veel medewerkers van Burgers Zoo rond. Zij geven, samen met gidsen van het IVN, rondleidingen en informatie over dierenwelzijn. Tijdens alle Zomerse Avonden is het thema 'Gezonde Dieren'.

Meedoen aan de wedstrijd

De wedstrijd is bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar oud. Deelnemers ontwerpen thuis in een schoenendoos een verblijf voor hun favoriete dierentuindier dat volgens hen ideaal is voor deze diersoort. Tot uiterlijk 19.00 uur kunnen de ontwerpen direct na binnenkomst worden ingeleverd bij het prieeltje bij de pinguïns. Om 20.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het terras van de Desert. De winnaar mag aan het einde van de avond met het hele gezin achter de schermen de Maleise beren naar bed brengen. Een IVN-dierentuingids geeft de prijswinnaar bovendien een privétoer langs een aantal diersoorten. Door middel van de wedstrijd worden kinderen spelenderwijs aan het denken gezet wat een bepaalde diersoort nodig heeft om gezond te blijven en lekker in zijn vel te zitten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 juli 2009 - 509

Dit past bij 'Leuke wedstrijd voor jonge bezoekers Burgers Zoo'