Lekker shoppen in Haarlem

In de Beste Winkelstad van Nederland niet met lege handen naar huis

Shoppen in Haarlem Redactioneel door

archief oud artikel 3 september 2009 Haarlem, Noord-Holland Al verschillende keren won Haarlem de titel Beste Winkelstad van Nederland. En dat is niet geheel onterecht, want de Noord-Hollandse hoofdstad barst van de leuke boetiekjes, hippe kledingzaken en exclusieve winkels. De historische hofjes en romantische grachten in de oude binnenstad maken van Haarlem een prachtig winkeldecor.

De Noord-Hollandse stad Haarlem heeft een geweldig rijke historie, die onder meer zichtbaar is in de 1.200 rijksmonumenten die de stad telt. De monumenten kenmerken de binnenstad, die omringd is door grachten en singels.

In het hart van de oude binnenstad ligt de Grote Markt waar elke maandag en zaterdag markt is. Aan dit grote plein staan ook enkele prachtige historische gebouwen, waaronder de Grote of St.Bavokerk, van maar liefst tachtig meter hoog, en de Vleeshal. Vanaf de Grote Markt vinden bezoekers makkelijk hun weg naar de winkels. Naast de historische binnenstad heeft de stad een groot aanbod van musea, theaters, poppodia en bioscopen. In Haarlem ligt cultuur op straat!

Wie voor langere tijd wil recreëren in deze culturele oase kan terecht in één van de hotels in de stad.

Boek direct een weekendje Haarlem

DagjeWeg.NL deed enorm veel ideeën op voor een geslaagd winkeldagje in Haarlem. 

Leuke winkeltjes

Gezellige lunchtentjes

Stijlvolle restaurants en uitgaansgelegenheden

Verder winkelen in Haarlem

Heerlijk shoppingarrangement

Of ga voor een heerlijk shoppingarrangement met vriendinnen, of echtgenoot. Het arrangement bestaat uit twee overnachtingen, twee keer ontbijtbuffet, een driegangendiner in Italiaans specialiteitenrestaurant 'Pasta Pasta', koffie/thee met gebak bij aankomst in 'Grand Café de Gouverneur' en een informatiepakket over Haarlem. Boek nu voordelig!

Verder zoeken

Verder zoeken kan op Vrouwonline.nl. Hier staan superhandige shoppinggidsen van Nederlandse steden, waaronder Haarlem. De shoppinggids geeft een leuk opzetje voor een heerlijk winkeldagje.

NLstreets

Vervolg de inspiratietocht op NLstreets.nl. Op deze geweldige site wandelen bezoekers virtueel door de Haarlemse winkelstraten. Stap knusse kledingwinkeltjes in, doe gezellige boetiekjes aan en proef de sfeer in het bruine café op de hoek.

Laatst gewijzigd: 2023-08-27 19:21:57 · Gepubliceerd: 3 september 2009 - 20272