Shoppen in Haarlem
Shoppen in Haarlem

Zin in een dagje winkelen in een mooie sfeervolle stad? Dat kan in Haarlem! Deze Noord-Hollandse stad is uitgeroepen tot de beste winkelstad van Nederland. Het winkelaanbod is zeer gevarieerd en de stad kent zelfs verschillende winkelroutes. Zo zijn er vele kleine speciaalzaken en modewinkels, maar ook genoeg horecagelegenheden om tussendoor even neer te ploffen. Elke maandag en zaterdag is er markt op De Grote Markt in het centrum van de stad.

De Grote Markt is omringd met mooie gebouwen. Zo is er de Sint-Bavo Kerk (80 meter hoog) en het stadhuis. Voor een museumbezoek kunt u naar het Frans Halsmuseum of het Teylers Museum. Haarlem staat ook bekend om De Amsterdamse Poort die door haar bijzondere constructie een bezoekje waard is. Na een dagje shoppen lekker uitwaaien? Het strand van Zandvoort is bijna om de hoek!

De meest bekende winkelstraten in Haarlem zijn de straten die we kennen van het spel Monopoly: de Grote Houtstraat, de Barteljorisstraat en de Zijlstraat. De daarachter gelegen straatjes, zoals de Schagchelstraat, de Kleine Houtstraat, de Anegang, de Warmoestraat, de Koningstraat en de Gierstraat hebben ook veel winkelplezier te bieden.

Onze pagina over Haarlem, Lekker shoppen in Haarlem, geeft ook goede ideeën voor een leuk weekendje Haarlem!

Shoppen in Haarlem in Haarlem leent zich ook goed voor een vriendinnendag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.visithaarlem.com

Foto: Haarlem Marketing © Cris Toala Olivares
Foto: Haarlem Marketing © Cris Toala Olivares