1

Oorlogswinter geselecteerd voor EFA

Nominaties op 7 november bekend

Oorlogswinter in premiere Nieuws door

archief oud artikel 8 september 2009 Amsterdam, Noord-Holland De film Oorlogswinter is geselecteerd voor de European Film Award 2009 (EFA). Dit maakt pr-bureau MVSP maandag bekend. De productie van Martin Koolhoven is één van de 48 films die op de nominatie staan voor de verschillende categorieën.

De genomineerden uit 25 landen horen op 7 november, tijdens het European Film Festival van Sevilla, of ze meedingen naar de EFA. De prijsuitreiking is op 12 december in Duitsland.

De film Oorlogswinter ging 27 november 2008 in première en was een groot succes in de bioscopen. In totaal trok Oorlogswinter bijna één miljoen bezoekers. De film, naar het gelijknamige boek van schrijver Jan Terlouw, speelt zich af tijdens de ijskoude winter van 1944/45. Het is oorlog, er ligt veel sneeuw en er heerst honger. Michiel van Beusekom is de zoon van de zwakke burgemeester Johan. Michiel raakt via via verzeild in het verzetsleven en ziet hoe mensen in zijn omgeving worden vermoord. Hoe komt het dat de Duitsers iedere keer op de hoogte zijn van Michiels plannen?

Lees de recensie van Oorlogswinter op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 september 2009 - 557