1

Met je neus op echte(!) Marjolein Bastins

Nog niet eerder zag het grote publiek de originele aquarellen van Bastin

Bezoek het Noordbrabants Museum! Redactioneel door

archief oud artikel 15 september 2009 Den Bosch, Noord-Brabant Nog niet eerder waren de originele aquarellen van Marjolein Bastin zichtbaar voor het grote publiek. Het Noordbrabants Museum heeft een primeur met de grote tentoonstelling 'Marjolein Bastin, dicht bij de natuur'.

De schoonheid van de natuur

Iedereen kent de tekeningen van Marjolein Bastin wel, of de populaire creatie Vera de Muis. Zij staat bekend om haar natuurlijke prenten. De kunstenares wordt haar hele leven al gegrepen door de schoonheid van de natuur. Ze probeert door middel van aquarellen de natuurlijke pracht en praal door te geven. Ze maakt composities van bloemen, planten en kleine dieren; vogels, vlinders en insecten, samengebracht in een sfeer van intimiteit.

Liefde voor de wereld

Marjolein Bastin heeft een heel eigen stijl, die haar geliefd en bekend maakte in heel de wereld. Van Amerika tot en met Japan zijn mensen dol op haar tekeningen. "Liefde is een belangrijke drijfveer om te tekenen. Liefde voor de wereld waarin ik mag zijn, voor de schoonheid van de natuur. Ik ben de doorgever", vertelt Bastin.

Vera de Muis

De originele aquarellen waren nog niet eerder te zien in een museum. De kunstenares heeft haar werken nooit willen verkopen, waardoor de tentoonstelling in het Noordbrabants Museum een unieke kans is om het werk van Bastin van heel dichtbij te bekijken. Er zijn ruim hondervijftig originele aquarellen van Marjolein Bastin te zien. Daarnaast wordt er een film vertoond en zijn er 'naturalia' te zien die Bastin verzamelt en gebruikt in haar tekeningen. Zoals vogelnestjes, schelpen en vlinders. Voor de kleintjes is er een speciale zaal over Vera de Muis. Er staan kasten vol verzamelingen van Vera en er hangen meer dan dertig originele Vera de Muis-tekeningen.

De tentoonstelling 'Marjolein Bastin, dicht bij de natuur' is vanaf 19 september tot en met 3 januari 2010 te zien in het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 september 2009 - 5796