Zuinige café-avondjes door de crisis

Minder geld uitgegeven tijdens stappen

Nieuws door

archief oud artikel 30 september 2009 Amsterdam, Noord-Holland Ook de uitgaansavonden veranderen door de crisis. Niet meer een hele avond clubben of luxe uit eten, tegenwoordig hangt iedereen zuinig aan de bar.

Uit onderzoek door de gratis NL-bladen en de uitgaanswebsite www.agenda.nl blijkt dat er veel minder geld uit wordt gegeven tijdens het stappen. Twintig procent van de ondervraagden geeft op een uitgaansavond niet meer uit dan 20 euro, slechts 8 procent geeft nog maar meer uit dan 60 euro. In Utrecht wordt het minst uitgegeven per avond: een derde van het uitgaanspubliek geeft niet meer dan 20 euro uit op een avond.

Cafés zijn populair

Ook wordt er minder uitgegaan in Nederland. In de grote steden gaat 58 procent van de inwoners tussen 18 en 40 jaar minstens één keer per week uit. Dat is zo'n tien procent minder dan vorig jaar. Cafés zijn favoriet (47%), daarna clubs (29%). 'Dat cafés juist nu zo populair zijn verbaast me niets, met het oog op de crisis', aldus hoofdredacteur van NL, Pamela Wilhelmus. “Je gaat nou eenmaal sneller even een drankje drinken dan gelijk een hele avond clubben of uit eten als je op je geld moet letten.'

Amsterdam is feeststad

In Amsterdam is het het drukst in het uitgaansleven. Zo'n 63 procent van de ondervraagde Amsterdammers gaat minstens één keer per week uit, en ook zij gaan dan het liefst naar het café: 45 procent verkiest het café boven alle andere uitgaansgelegenheden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-09-30 11:27:22 - 196

Dit past bij 'Zuinige café-avondjes door de crisis'