1

Herfst, herfst, wat heb je te koop?

Activiteiten in de herfstvakantie

Hefstvakantie op de DagjeWeg.NL-kalender Redactioneel door

archief oud artikel 14 oktober 2009 De bontgekleurde bladeren vallen van de bomen. De gure regen tikt tegen de ruit, maar binnen is het lekker warm. Het is herfst! En misschien wel belangrijker: herfstvakantie! Ga er op uit de komende week, want overal in Nederland zijn herfstactiviteiten te doen. DagjeWeg.NL geeft u een overzicht.

Friesland

Grootste kijkdoos ter wereld

Het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden maakt deze herfstvakantie de grootste kijkdoos ter wereld. En alle kinderen vanaf 6 jaar mogen komen helpen! Zoveel hulp is wel nodig, want de doos is 9 meter lang, 5 meter breed en 2,5 meter hoog. Er wordt van 20 tot en met 23 oktober aan de kijkdoos gewerkt.

Kom naar Ameland

Het waddeneiland Ameland staat bekend om zijn prachtige natuur. In de herfst is het er nog mooier. Ameland heeft alles: strand, duinen, heide en rust. Op het wad liggen de zeehonden, natuurgebied Het Oerd wordt bedolven onder de herfstkleuren en in Café van Nes word je hartelijk onthaald. Er is genoeg om van te genieten op Ameland deze herfstvakantie.

Dit is niet alles wat er deze herfstvakantie in Friesland te doen is. DagjeWeg.NL heeft een overzicht van alle herfstige uitjes in Friesland!

Groningen

Herfstwandeling Groninger landschap

De paddestoelen steken de kop weer op. Hoog tijd voor een frisse herfstwandeling dus. Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 18 oktober een wandeling. Samen met gidsen genieten de wandelaars van de herfstgeuren en -kleuren in Groningen.

Dit is niet alles wat er deze herfstvakantie in Groningen te doen is. DagjeWeg.NL heeft een overzicht van alle herfstige uitjes in Groningen!

Overijssel

Lego World

Ook in de herfstvakantie van 2009 puilen de IJsselhallen in Zwolle weer uit van de Lego. Van 22 tot en met 27 oktober vindt LEGO WORLD 2009 plaats, het grootste Lego-evenement van Nederland. Tijdens LEGO WORLD kun je levensgrote bouwwerken van Lego bewonderen. Popgroepen verzorgen tijdens het evenement optredens.

Dit is niet alles wat er deze herfstvakantie in Overijssel te doen is. DagjeWeg.NL heeft een overzicht van alle herfstige uitjes in Overijssel!

Flevoland

Oorlog & Vrede op de Bataviawerf

De herfstvakantie is een week vol spannende activiteiten op de Bataviawerf. Michiel de Ruyter komt langs om verhalen te vertellen over zijn leven. Iedere dag worden de kanonnen afgeschoten en in het weekend worden er wapens en snode plannen gesmeed in de smederij. Alleen in de herfstvakantie kunnen bezoekers gratis gebruik maken van de audiotour op De Batavia.

Voederplank timmeren

Herfst betekent koudere dagen. Vogels vinden steeds moeilijker hun eten. Bij Natuurmonumenten in Lelystad timmeren kinderen in de herfstvakantie hun eigen voederplank. Een kleine moeite, en nog leuk ook. Zowel voor jezelf, als voor de vogeltjes.

Dit is niet alles wat er deze herfstvakantie in Flevoland te doen is. DagjeWeg.NL heeft een overzicht van alle herfstige uitjes in Flevoland!

Noord-Holland

Cinekid Festival

Komende week vindt de 23e editie van het Cinekid Festival plaats. Een festival waar Film, Televisie en Nieuwe Media centraal staat. Speciaal voor de jeugd. Er worden verschillende films en andere mediacreaties van kinderen vertoond. Het dagprogramma puilt uit van de activiteiten, dus vervelen doe je zeker niet op het Cinekid Festival dit jaar.

Kids Art Classes

Jonge creatievelingen onder ons moeten deze herfstvakantie in Amsterdam zijn. Color Me Mine organiseert deze week workshops voor kinderen. Kinderen kunnen in drie middagen hun eigen ontbijtset bij elkaar schilderen: een bordje, beker en kommetje. Drie middagen lang lekker onder de pannen bij Color Me Mine.

Herfstwandeling Zuid-Kennemerland

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland bij Heiloo laat het zomerse groen varen en hult zich in plaats daarvan in bonte herfstkleuren. De paddenstoelen komen als paddenstoelen uit de grond. Hét moment om mee te gaan met de herfstexcursies in Zuid-Kennemerland. Op dinsdag 20 oktober gaat een gids u voor langs de Kruidbergerweg om de paddenstoelen te bekijken.

Dit is niet alles wat er deze herfstvakantie in Noord-Holland te doen is. DagjeWeg.NL heeft een overzicht van alle herfstige uitjes in Noord-Holland!

Zuid-Holland

Herfst in Madurodam

Van 17 tot en met 1 november voert Madurodam 's avonds een spetterende lichtshow op: Madurodam by Light. Deze show van water, licht en lasers verhaalt over het sprookje van Hansje Brinker en zijn strijd tegen het water. Overdag is er in de herfstvakantie ook genoeg te doen in Madurodam. Pinkeltje heeft zich ergens in de miniatuurwereld verstopt. Wie hem vindt, maakt kans op mooie prijzen.

Dit is niet alles wat er deze herfstvakantie in Zuid-Holland te doen is. DagjeWeg.NL heeft een overzicht van alle herfstige uitjes in Zuid-Holland!

Utrecht

Kindermuseumnacht

In het eerste weekend van de herfstvakantie is het direct raak! Tien Utrechtse musea openen in de late avond van 17 oktober hun deuren voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Iedereen met lef, fantasie en uithoudingsvermogen mag komen.

Dit is niet alles wat er deze herfstvakantie in Utrecht te doen is. DagjeWeg.NL heeft een overzicht van alle herfstige uitjes in Utrecht!

Landelijk

Week van de Geschiedenis

Op 17 oktober begint de week van de geschiedenis. In de herfstvakantie staan musea door het hele land in het teken van Oorlog en Vrede. Ga naar WeekvandeGeschiedenis.nl om te zien welke musea bij u in de buurt in het teken staan van dit boeiende thema.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 oktober 2009 - 4233