Wintersport: het is er weer tijd voor!

Wintersport op DagjeWeg.NL |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Voorkom de herfstdip en bereidt u voor op de wintersport

29 oktober 2009 Buiten wordt de lucht grauwer, de dagen worden korter en de herfstdip is in zicht. Voorkom deze winterblues en bereidt u voor op een zonovergoten wintersportvakantie. Pak een kopje thee, trek een warme trui aan en nestel u achter de computer.

Voor het weer hoeft u het niet te laten. De regen valt met bakken uit de lucht en de wind vliegt u om de oren. De temperaturen zijn wel wat aangenamer en kunnen op zondag wel de 16 graden bereiken. Maar verder wordt het een echt herfstweekend met een grijze, sombere lucht. Dus laat die gordijnen eens een keertje dicht en struin het internet af voor de mooiste wintersportarrangementen. DagjeWeg.NL geeft alvast een voorzetje op onze speciale wintersportpagina en zet de mooiste wintersportlanden voor u op een rij.

Wintersporten in Italië

Als je aan Italië denkt, denk je aan een heerlijke pizza margherita, grote bollen ijs om je vinger bij af te likken en 's avonds flaneren op de boulevard. Maar ook als de zon verdwijnt en de sneeuw verschijnt is Italië een prachtig land om vakantie te vieren. Nog niet veel mensen kennen Italië als wintersportland. Dat betekent dat je hier nog optimaal kunt genieten van de rust en natuur. Pak uw skibril maar alvast uit de kast en boek een mooie wintersportvakantie in Italië.

Wintersport in Duitsland

Om een spectaculaire wintersportvakantie te beleven, is het niet meer nodig om dagen in de auto te zitten. Buurland Duitsland is één van de populairste bestemmingen voor de Nederlandse vakantiegangers. In de zomer, maar ook in de winter trekken steeds meer Nederlanders de bergen in. De mooiste plekjes van Duitsland mag u niet missen!

Wintersport in Tsjechië

Op wintersport, maar niet naar een of ander afgezaagd oord? Ga dan naar Tsjechië! Een land met het prachtige Reuzengebergte, met uitdagende pieken en dat nog redelijk onontdekt is. Tsjechië is een uitstekend wintersportland met veel mogelijkheden en ongerepte natuur. Krijgt u het er nu al warm van? Boek dan nu alvast een Tsjechische wintersportvakantie zodat u zichzelf verzekerd van een welverdiende break.

Wintersport in Oostenrijk

Het traditionele wintersportland Oostenrijk is ieder jaar weer de ideale bestemming voor veel toeristen. Logisch, want Oostenrijk weet exact wat de wintersporter wil. In het land ligt de bergketen de Alpen. De toppen van de bergen halen met gemak een hoogte van 3.000 meter. In de Oostenrijkse Alpen liggen grote steden als Innsbruck en Salzburg. Vooral Innsbruck is de moeite waard, doordat het hoog in de bergen ligt en veel wintersportmogelijkheden biedt. Ga op zoek naar de mooiste plekjes van Oostenrijk!

Wintersport in Noorwegen

Noorwegen is het nieuwe Frankrijk, een wintersportland in opkomst. Uitgestrekte pistes en gegarandeerd sneeuw. Zo valt uw wintersportvakantie nooit in het water. Het Scandinavisch Hoogland is de wervelkolom van Noorwegen. Van het uiterste noorden tot het zuidelijkste puntje zijn er hoge bergen, die uitmonden in lage vlaktes. In Noorwegen zijn er maar liefst 83 toppen die hoger liggen dan 2.200 meter. Krijgt u het al war.. euh.. koud van Noorwegen? Ontdek dan de mogelijkheden voor een wintersportvakantie in Noorwegen.

Ook in Nederland zijn er nu al genoeg winterse activiteiten te beleven. Kijk op onze uit-kalender voor winterse uitjes. Want u hoeft natuurlijk niet het hele weekend binnen te blijven. Geniet ervan!

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-10-29 15:46:17 - 1268