Uit in West-Friesland

Reportage door

De leukste uitstapjes van West-Friesland op een rijtje!

3 november 2009 Enkhuizen, Noord-Holland West-Friesland is een rijke regio met een nog rijkere geschiedenis. De pittoreske dorpen en de schitterende natuur trekken niet voor niets hordes toeristen. Twee redacteuren van DagjeWeg.NL sloten zich bij de toeristenstroom aan en dompelden zich een dagje onder in alle pracht en praal van West-Friesland.

Niet genoeg aan één dag om van West-Friesland te genieten? Blijf er dan lekker een weekend of een midweek. Boek bijvoorbeeld een overnachting in het betaalbare hotel Het Roode Hert in Bovenkarspel. Of boek één van de comfortabele kamers in "Driebanen"/SuyderSee Hotel. Er zijn genoeg hotels in de omgeving van Enkhuizen!

Nieuwsbrief special over West-Friesland.

Aanbevolen uitstapjes in West-FrieslandUit in West-Friesland

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Het Zuiderzeemuseum is vernoemd naar de vroegere Zuiderzee. In het typisch Zuiderzeestadje is van alles te vinden. Zo is er een snoepwinkeltje, een apotheek, een kerkje en een klompenmakerij.

Het Nederlands Stoommachinemuseum

Wie meer wil weten over stoommachines moet zeker 'Het Nederlands Stoommachinemuseum' bezoeken. Het museum is gevestigd in het voormalig stoomgemaal 'Vier Noorder Koggen' aan het IJsselmeer. Het stoomgemaal is gebouwd in 1907 en werkt nog steeds.

Thermaalbad Arcen

Proefboringen eind jaren tachtig maakten duidelijk dat zich op Klein Vink bij het Noord-Limburgse Arcen een heilzame bron bevond. Het thermaal-mineraalwater uit deze bron heeft een temperatuur van ongeveer 35 graden. De bezoekers kunnen in het thermaalbad diverse kuren ondergaan.
Bekijk alle uitstapjes in West-Friesland!

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 20:00:27 · Gepubliceerd: 2009-11-03 14:12:00 - 12744