ekrant

Dagje uit geweest? Geef uw beoordeling en win 2 vrijkaarten| E-krant online lezen.
image
Verse koekjesgeur in Bakkerij museum
Smikkelen, smullen en snoepen in 'De Oude Bakkerij'
MEDEMBLIK - Kinderen staan verlekkerd te kijken hoe de banketbakker een haas van chocolade maakt. Nog even de temperatuur opmeten van de gesmolten chocolade en dan kan het chocoladegieten beginnen. "Mag ik de temperatuurmeter aflikken?", vraagt een klein blond meisje dat al helemaal verzot is op alle soorten chocolade. Een lachsalvo klinkt door de ruimte. "Ik wist dat ze dat ging zeggen!", grinnikt haar moeder.

Op je klompen over de catwalk
Klederdracht en haute couture samen in het Zuiderzeemuseum
image
ENKHUIZEN -'Het Zuiderzeemuseum! Dat is toch een eilandje in Enkhuizen met oude huisjes en mensen verkleed in klederdracht. Daar waar je weer even lekker terug in de tijd kunt met hoepels en stroopsoldaatjes?', zullen de meesten onder ons denken, waaronder de bovengetekende journalist. Totdat zij ontdekte dat het prachtige openluchtmuseum ook verrast met een groot, of beter gezegd, een mega (binnen)museum. Een bijzondere ontdekking!

image
Op stoom komen in Hoorn
Museumstoomtram Hoorn - Medemblik is een levend museum
HOORN -De gouden deurgrepen van de postwagon glimmen in de zon, maar ze glimmen niet half zo mooi als de rode wangen van de postsorteerder. Hij glimt van trots en geeft schoorvoetend toe: "Ik ben hier vanmorgen wat eerder gekomen, zodat ik de boel nog mooi kon oppoetsen."

Een dik deken van betovering
Sprookjeswonderland in Enkhuizen ademt magie
image
ENKHUIZEN -Iedereen heeft wel eens door een sprookjesboek gebladerd. Wie herinnert zich de streken van Hans en Grietje niet? Of de zevenmijlslaarzen van Klein Duimpje? In Sprookjeswonderland in Enkhuizen kruipt u een sprookjesboek in, een magische belevenis.

image
Slingeren door honderd jaar historie
Museum van de Twintigste Eeuw kent zijn geschiedenis
HOORN -Wie door het centrum van Hoorn wandelt, waant zich in een uniek 'openluchtmuseum'. Werkelijk alles in het West-Friese stadje ademt de rijke historie van 17e-eeuwse handel, scheepvaart en visserij. 'Recente' geschiedenis komt tot leven in het Museum van de Twintigste Eeuw. Aan de hand van honderden voorwerpen slingert u door honderd jaar historie.

De rijkdom van West-Friesland
Klederdracht en haute couture samen in het Zuiderzeemuseum
image
HOORN -Aan de Rode Steen (het meest bijzondere plekje van Hoorn) staan meerdere mooie gebouwen, maar alle verbleken ze bij de panden van het Westfries Museum. Stap door de indrukwekkende toegangspoort binnen in de zeventiende eeuw, toen Hoorn een belangrijke stad was voor de VOC.

Dagjes Weg met korting!
Print zelf uw kortingsbon uit via DagjeWeg.NLKortingsbon
Keukenhof Combiticket
Dagje keukenhof?
LISSE - Een bezoek aan de Keukenhof was nog niet eerder zo makkelijk. Met de combiticket van Connexxion reist u in anderhalf uur vanaf Amsterdam naar de Keukenhof, waar u vervolgens gratis naar binnen kunt. Meer weten over de speciale Keukenhof-actie van Connexxion? Kijk dan op de website van Connexxion.

Ontdek onze hoofdstad
image
AMSTERDAM - Het bruisende hart van Noord-Holland, Amsterdam. Niets is te gek en er staat altijd wel iets op het programma. Maar Amsterdam heeft meer te bieden dan alleen de drukke binnenstad. Ga eens naar de rand van de stad en ontdek de prachtige buitengebieden. Hotelspecials.nl heeft voor ieder wat wils, in de stad of daarbuiten. Kijk snel voor hun laatste aanbiedingen!

Op vakantie in Noord-Holland
image
CASTRICUM - In Noord-Holland zijn de leukste uitstapjes te vinden, zoals u kunt lezen in deze West-Friesland special! Om die wereld te ontdekken in deze zomervakantie, kunt u neerstrijken in het prachtige Castricum aan de zee. De Kennemer Duincamping Geversduin ligt in een beschermd duingebied. De camping is uitermate geschikt voor gezinnen die een uniek stukje Nederland willen ontdekken. Kampeer deze zomer in een strandhuis of een tenthuis!

Bijkomen in de duinen
image
BERGEN - Wie van iets meer luxe houdt, kan zich onbezorgd in de watten laten leggen in Bergen. Het 4-sterren blooming hotel ligt verscholen tussen de duinen. Daarnaast is het de ultieme plek om lekker te mountainbiken, en op dit moment boekt u een weekend (3 dagen) voor maar . 69,- per persoon.
image
Quadsensatie
Krijg een adrenalineshot van dit uitdagende dagje weg
HUIZEN - Een ruw parcours, dikke profielbanden en een flinke lading adrenaline... De ideale combinatie voor een uitdagend dagje weg op een van de locaties van Traffic Control. Met de quad neemt de coureur verschillende obstakels waarbij de stuurcapaciteiten worden getest. De obstakels variën van messcherpe bochten tot steile hellingen.
image
Stadswandeling met oud-rechercheur
Maak kennis met de Amsterdamse onderwereld
AMSTERDAM - Meer dan de andere Nederlandse steden staat Amsterdam bekend als de stad die onderdak biedt aan onderwereldfiguren als junks, pooiers en bekende criminelen. In deze wandeling maakt u daar kennis mee. Een oud-rechercheur leidt u over de wallen, door het gokbeluste Chinatown en vertelt u over de moord op magere Josje. Van tante Aal tot Klaas Bruinsma, ze passeren allemaal de revue. In dit uitje maakt u kennis met de donkere kant van Amsterdam.
image
Shoppen in Haarlem
De leukste winkelstad van Nederland
HAARLEM - De Noord-Hollandse stad Haarlem is uitgeroepen tot de beste winkelstad van Nederland. De stad kent vele kleine speciaalzaken en modewinkels. Elke maandag en zaterdag is er markt op een groot plein in het centrum van Haarlem, ook wel De Grote Markt genoemd. Dit plein is omringd met mooie gebouwen. Zo is er de Sint-Bavo Kerk (80 meter hoog) en het stadhuis. Voor een museumbezoek kunt u naar Het Frans Halsmuseum of het Teylers Museum.
image
Käe Kruse Poppen- en speelgoedmuseum
Een uit de hand gelopen hobby
DEN HELDER - Een uit de hand gelopen hobby. Zo is het ontstaan van het Käe Kruse Poppen- en speelgoedmuseum in Den Helder wel te noemen. Eigenaresse Tiny Riemersma opende op 26 maart 1988 dit museum. Destijds stonden er 160 Käe Krusepoppen, exclusieve historische poppen gemaakt door de gemaakt door Käe Kruse. Nu staan er meer dan 500 exemplaren in het Helderse museum.
image
De Zaanse Schans
Snuif de Hollandse cultuur op
ZAANDAM - De Zaanse Schans bestaat uit enkele musea, oud-Hollandse ambachten en molens. De prijzen en openingstijden variën per locatie. In het Zaans Museum bevindt zich een museumwinkel en informatiecentrum over de Zaanse Schans. Van april tot en met september is het mogelijk om rondvaarten over de Zaan te maken.
image
De Bazaar
De grootste overdekte markt van Europa
BEVERWIJK -De Bazaar in Beverwijk is de grootste overdekte markt van Europa. Er zijn meerdere markthallen zoals de 'Zwarte'Markt, Oosterse Markt, Grand Bazaar, Computer Markt en een Vlooien Markt. Ook beschikt de Bazaar over een ChinaTown. Er is van alles te vinden op de markten zoals antiek, curiosa, boeken, schoenen, hippe kleding, autoonderdelen, groente en fruit.
image
Het Dolhuys
De mystieke wereld van onze psyche
HAARLEM - Het Dolhuys is een museum over de psychiatrie, opgericht door zeven psychiatrische instellingen. Het is een modern ingericht museum, met interessante en confronterende tentoonstellingen. Het Dolhuys wil het grote publiek laten zien hoe Nederland in de loop der eeuwen met waanzin omging. Ook kinder- en jeugdpsychiatrie komen aan bod.
Een bungalow boeken in West-Friesland, Noord- Holland of een ander leuk plekje in Nederland? Check hier de fijnste optrekjes in de mooiste gebieden!
Colofon en disclaimer:
De DagjeWeg.Nl E-Krant is een uitgave van DagjeWeg.NL. U ontvangt deze E-Krant omdat u zich heeft ingeschreven via onze website, omdat iemand deze E-Krant heeft doorgestuurd aan u, of omdat u als contactpersoon bij een uitstapje staat geregistreerd of u ons informeert over uw activiteiten. De redactie stelt zo zorgvuldig mogelijk, doch geheel vrijblijvend, de gegevens samen. DagjeWeg.NL kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele foutieve informatie noch voor het gebruik van deze informatie en eventuele nadelige gevolgen daarvan.
© 2009 DagjeWeg.NL | Alle rechten voorbehouden, overname zonder toestemming is verboden.

Doorsturen | Minder of meer nieuwsbrieven ontvangen? | Afmelden? Klik hier.