Kom beslagen ten sneeuw op wintersport

Doe inspiratie op voor uw wintersportvakantie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De coolste wintersportgadgets en -ideeën

19 november 2009 Nooit meer zere voeten na het snowboarden, prachtige winterfoto's maken met 25 graden onder nul en van je hotel afskiën? De populaire Amerikaanse website PopSci.com komt vandaag met een overzicht van negentien nieuwe, geniale producten en ideeën om wintersport nog leuker te maken. DagjeWeg.NL geeft je de meest spraakmakende gadgets en ideeën.

Broek met uitrusting

Skifabrikant Rossignol heeft dé oplossing gevonden om de omvangrijke uitrusting op de skibroek weg te werken, zonder dat het zijn waarde verliest. De zogenoemde 'Rossignol Harness Pants' integreert de skiuitrusting gewoon in het taille-gebied van de broek. Met een gewicht van slechts 94 gram ski je fluitend door het alpenlandschap.
rossignol.com

Flaik Skier Tracker

Het nieuwe GPS-apparaat van Flaik is ontworpen voor de veiligheid van wintersporters. Door het gebruik van GPS en cellulaire technologie vinden ouders gemakkelijk hun kinderen terug. De 'Flaik Skier Tracker' wordt al veelvuldig gebruikt door ski-instructeurs, die zo studenten in de gaten houden. Het apparaat houdt ook de geskiede afstand bij.
flaik.com

SatSki

Heb jij het besturingssysteem Windows Mobile op je smartphone en ga je binnenkort op wintersport? Met de mobiele applicatie van SatSki ben jij de coolste persoon op de piste. De gadget navigeert je door het gebied, registreert snelheid en afstand en geeft belangrijke informatie over pisterestaurants en skiliften in de buurt. Bovendien kun je een eigen skiplanning maken, die helemaal op je capaciteiten is afgestemd. Aan het eind van de dag upload je de gegevens op een website en houd je een nabeschouwing. iPhone-gebruikers moeten nog ruim twee maanden wachten op deze gave app.
SatSki.com

KneeBinding

Misschien ga je al jaren op wintersport, maar ben je nog steeds bang voor een knieblessure. Met de binding van het Amerikaanse merk KneeBinding daal je af zonder angst. De binding schiet bij een te hoge zijbelasting ook bij de hiel los, wat de kans op knieblessures drastisch vermindert.
kneebinding.com

Comfortabele cameratas

Temperaturen onder het vriespunt zijn op de piste geen uitzondering. Wie zijn luxe spiegelreflexcamera liever niet blootstelt aan de kou doet er goed aan om de 'Cozy Camera Bag' te kopen. Deze comfortabele cameratas is gemaakt van nylon, neopreen en vacht en heeft het uiteinde van een handschoen, waardoor het naast je kostbare cameramateriaal ook je hand warm houdt. De gadget is in 2008 getest op expeditie naar de Mount Everest!
cozycamerabag.com

Hafjell Mountain Hotel

BIG Architecture, een Deens architectenbureau, heeft een bijzonder hotel ontworpen voor het Noorse skiresort Hafjell: het Hafjell Mountain Hotel. Het hotel ligt in een berghelling en is het ultieme verblijf voor de skiër. Er zijn ski-in en -uit mogelijkheden in alle 332 kamers en op elke verdieping. Hoogtepunt is het dak, dat onderaan de berghelling eindigt en waar je vanaf kunt skiën.
big.dk

Ardica Moshi Power System

Moshi is ontwikkeld voor militairen, maar het blijkt ook heel handig te zijn voor wintersporters. Moshi verwarmt kleding en laadt tegelijkertijd elektronische apparaten op die je bij je draagt. De oplaadbare batterij heeft een levensduur van bijna negen uur. Al die tijd ben je heerlijk warm en kun je je telefoon of iPod wel een paar keer opladen.
ardica.com

Beslagen ten ijs komen deze winter? Kijk op PopSci.com voor nog meer wintersportgadgets. En bezoek natuurlijk de wintersport pagina van DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-11-19 12:12:55 - 842