Twaalf restaurants verrijkt met Michelinster

Tweede ster voor Brabants restaurant Boreas

Restaurant Niven Nieuws door

archief oud artikel 25 november 2009 De keurmeesters van Michelin hebben dit jaar aan twaalf restaurants een extra ster uitgereikt. Voor restaurant Boreas in het Brabantse Heeze was het al de tweede ster. "We hadden dit nooit verwacht," zegt Sonja Boreas in het Algemeen Dagblad. Voor de overige elf restaurants is de ster een primeur.

Nico en Sonja Boreas zijn de gelukkige eigenaars van restaurant Boreas. Ze hebben elk hun eigen specialiteit. Nico blinkt uit in het bereiden van de vissoort tarbot, Sonja wordt alom geroemd vanwege haar neus voor kaas. "We zijn een stabiel bedrijf en bieden continuïteit, ook in moeilijke tijden. Michelin heeft ons daarvoor willen belonen, al had ik het nooit verwacht", aldus Sonja in het AD.

Geen verliezers

Hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin Benelux gaf zaterdag al aan dat er dit jaar geen restaurant bij zou komen met drie sterren. Aan de eenzame top blijven dus vooralsnog de befaamde restaurants Oud Sluis en De Librije staan. Maar er zijn ook geen verliezers. Vorig jaar moest onder andere restaurant In De'n Dillegaard een ster teruggeven bij de inspectie, maar daar was dit jaar geen sprake van.

Jonge topkok

De opvallendste ster is die van restaurant Niven in Rijswijk. Eigenaar Niven Kunz, de jongste chef van Nederland, begon pas zes maanden geleden met zijn restaurant. In restaurant 't Raethuys in Wateringen sleepte Kunz al eerder een Michelinster in de wacht. Dit restaurant heeft de jonge topkok moeten sluiten wegens een breuk met zijn compagnon.

Restaurants met nieuwe Michelinster(ren):
Boreas **
Sonoy *
Le Restaurant *
Vinkeles *
Soigne *
De Saffraan *
Niven *
Fred *
Ivy *
Mijn Keuken *
O Mundo *
Wollerich *

Zelf een vorkje prikken? Bekijk ons restaurantoverzicht!

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 16:01:53 · Gepubliceerd: 25 november 2009 - 900