Avatar: meest succesvolle film aller tijden?

CineMec Ede |  deel via WhatsApp | Nieuws door

3D-reis naar Pandora levert nu al één miljard dollar op

4 januari 2010 Ede, Gelderland De sciencefictionfilm Avatar van regisseur James Cameron heeft na amper zeventien dagen al 1 miljard dollar (698 miljoen euro) binnengehaald. De duurste film ooit zou zo wel eens de meest succesvolle film aller tijden kunnen worden.

Het maken van Avatar heeft meer dan 300 miljoen dollar gekost. De film is daarmee de duurste productie aller tijden. Deskundigen voorspellen dat de film mogelijk tot 4 miljard dollar kan opbrengen. De opbrengsten komen daarmee dus ruimschoots boven de kosten uit. Tot nu toe brachten slechts drie films meer op: Titanic, The Lord of the Rings: The Return of the King en Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest. Maar nooit eerder echter haalde een film al na zeventien dagen de drempel van 1 miljard.

Titanic

James Cameron regisseerde al eerder de kaskraker Titanic. De film waarin Leonardo DiCaprio nu nog steeds menig vrouwenharten verovert. In die tijd was Cameron al bezig met Avatar, maar de techniek was toen nog niet voldoende ontwikkeld. Met het geld dat de Titanic opleverde, kon hij aan de slag voor Avatar.

Pandora

Avatar gaat over een invalide oorlogsveteraan die in de 22e eeuw meedoet aan het Avatarproject. Hij wordt gedownload in een grote blauwe avatar van drie meter lang en maakt een reis naar de sprookjesachtige planeet Pandora. Hier moet hij kennis opdoen over de Na'vi, een ras dat zich erg verbonden voelt met de natuur. Maar tijdens zijn onderzoek voelt de soldaat zich steeds meer één met de Na'vi. En dat heeft grote gevolgen.

3D

Wanneer bezoekers het brilletje opzetten worden ze ondergedompeld in de levensechte wereld van Pandora. "Er komt niet ineens een hand uit het scherm", vertelt redacteur Henk Meijer, die gisteren de film bezocht in de nieuwe 3D-filmzaal van bioscoop CineMec in Ede. "Maar door het 3D-effect lijkt de wereld wel levensecht en voel je je net als de Na'vi één met het bos."

DagjeWeg.NL houdt u op de hoogte van de nieuwste films en de leukste filmuitstapjes. Wat schreef DagjeWeg.NL eerder over films?

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-01-04 10:26:16 - 2518