1

Wat brengt 2010?

Een overzicht van uitjes, beurzen en concerten

Redactioneel door

archief oud artikel 4 januari 2010 Alle nieuwe musea, heropeningen en belangrijke dagjes uit in 2010 op een rij! Zo weet je precies wanneer je naar jouw favoriete carnavalsoptocht kunt kijken, wanneer de Margriet Winterfair is en welke concerten je dit jaar moet zien. DagjeWeg.NL selecteert het voor jou!

Heropening Letterkundig Museum

De verbouwing is afgelopen, dus gooit het Letterkundig Museum vanaf 5 maart 2010 haar deuren weer open. Het museum - waar veel handschriften en brieven van schrijvers te zien zijn - viert de heropening met twee nieuwe tentoonstellingen: het Pantheon en de Nationale Schrijversgalerij. In de tentoonstelling het Pantheon beschrijven honderd schrijvers duizend jaar Nederlandse en Vlaamse literatuur. Van de middeleeuwen tot heden: literatuur is iets typisch Hollands en dat komt in deze vaste tentoonstelling duidelijk naar voren. De tweede vaste tentoonstelling is de Nationale Schrijversgalerij. Vijfhonderd portretten van schrijvers komen langs: gesorteerd op alfabet.

Stedelijk Museum: ja of nee?

Mogelijk opent het Stedelijk Museum eind dit jaar. Zeker is het allemaal nog niet. "Ik vraag me echt af of het wel gaat lukken, komend jaar", zegt directeur Gijs Van Tuyl in de Volkskrant. "Ik denk het niet." Er schijnen verkeerde berekeningen te zijn gemaakt van de draagkracht van het nieuwe museumgedeelte. Het Stedelijk Museum in Amsterdam wordt sinds 2004 verbouwd. In het museum is moderne kunst te zien van Karel Appel, Piet Mondriaan en Lucebert.

Carnaval 2010

Uiteraard wordt dit jaar overal in het land carnaval gevierd. Dit van oorsprong katholieke feest vindt dit jaar plaats van zaterdag 13 tot dinsdag 16 februari. Het feest is hiermee opvallend vroeg. Toch kan het altijd nog vroeger: in 2016 is carnaval van 6 tot 9 februari! De mooiste optochten zijn in plaatsen als Apeldoorn, Didam, Eindhoven, Groesbeek, Maastricht, Den Bosch en Tilburg. Dit jaar stelt DagjeWeg.NL net als in 2009 een carnavalscompilatie samen. Kijk begin februari op DagjeWeg.NL voor een overzicht van de beste carnavalsoptochten van Nederland!

De mooiste muziek

Dit jaar treden er genoeg artiesten op. Op 22 januari begint De Vrienden Van Amstel Live! 2010 in Ahoy. Enkele dagen lang treden de beste Nederlandse artiesten op, zoals Jan Smit, Kane, Nick & Simon, IOS, Rowwen Heze en VanVelzen. Ook Novastar verzorgt een optreden. Op zaterdag 6 februari staan de Stereophonics in de Heineken Music Hall, terwijl Air op het podium staan van Paradiso. De Engelse sensatie La Roux bezoekt Paradiso op 20 februari. Op 8 mei 2010 zet Alicia Keys het Gelredome op zijn kop. Pinkpop vindt dit jaar plaats in het weekend van 29 en 30 mei met artiesten als Rammstein, John Mayer en P!nk. Ook leuk: Status Quo, op 19 oktober in de Heineken Music Hall.

Beurzenmania

De bekende beurzen zijn dit jaar ook weer van de partij! 16, 17 en 18 april is het weer een groot feest in Safaripark Beekse Bergen. Dan wordt Animal Event gehouden. De 50PlusBeurs is van 15 tot 19 september te bezoeken in de Jaarbeurs Utrecht: 's werelds grootste evenement voor actieve plussers met 600 stands in zes hallen. Het thema in 2010 is 'Tijd om te genieten'. De twee traditionele vrouwenbeurzen - de Margriet Winterfair en de Libelle Zomerweek - vinden dit jaar ook weer plaats. De Libelle Zomerweek van 17 tot 23 mei; de Margriet Winter Fair van 19 tot 25 november. Wanneer LEGO World 2010 in Zwolle te bezoeken is, is nog niet bekend. Houd DagjeWeg.NL in de gaten voor het laatste nieuws over de datum van LEGO World en natuurlijk ook voor nieuws over andere beurzen!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 januari 2010 - 1079

Dit past bij 'Wat brengt 2010?'