1

Omgeving Kasteel Hernen aangepakt

Kasteelomgeving beter begaanbaar

Zandsculpturenfestival in het teken van kastelen Nieuws door

archief oud artikel 8 januari 2010 Hernen, Gelderland Stichting Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen pakt het gebied rondom Kasteel Hernen aan. De omgeving van het kasteel in de gemeente Wijchen wordt beter begaanbaar.

Op verschillende manieren wordt de omgeving van het kasteel aangepakt. Zo wordt een aantal bomen gekapt om de zichtbaarheid van Kasteel Hernen te bevorderen. Rond het kasteel leggen bouwvakkers een 850 meter lang wandelpad aan, geschikt voor rolstoelen en scootmobielen. Aan de achterzijde wordt een vlonder gebouwd, waar bezoekers een mooi uitzicht hebben op het kasteel. Ook wordt er een grasveld aangelegd en de omgeving verfraaid met beplanting.

Aan het kasteel zelf wordt weinig gewijzigd. Kasteel Hernen blijft moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. "Kasteel Hernen is een middeleeuws gebouw. Het rolstoeltoegankelijk maken zou teveel ingrijpen vereisen", aldus beheerder Tatiana Klinkert. De oprijlaan door de toegangspoort wordt wel gerenoveerd, zodat minder mobiele mensen op de binnenplaats kunnen komen.

De werkzaamheden zullen twee maanden duren. De organisaties proberen ervoor te zorgen dat bezoekers zo weinig mogelijk last ondervinden van de renovatie.

DagjeWeg.NL schreef meer nieuws over kastelen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 januari 2010 - 343